Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Γ. Ζιώγας: Πρώτο μέλημα να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων

Δ. Τρικκαίων: Ενισχύεται με εξοπλισμό και εργαζομένους η καθαριότητα

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2021 | 7:17 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με πέντε νέα απορριμματοφόρα αναμένεται σύντομα να ενισχυθεί ο στόλος της καθαριότητας του δήμου Τρικκαίων.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ζιώγας, είναι πρώτο μέλημα να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου, ανάλογο με τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των χωριών. Ο εξοπλισμός, οι υποδομές είναι οι βάσεις, ώστε στο μέλλον να υπάρχουν όλα τα εργαλεία για μια καθαρή και άρα ανθρώπινη πόλη.

Πέρα από τα απορριμματοφόρα, στα τέλη Ιουνίου αναμένεται η προκήρυξη νέων θέσεων οκτάμηνης διάρκειας που αφορούν σε συνοδούς απορριμματοφόρων, οδηγούς αλλά και εργάτες νεκροταφείων.

Σημαντικό να σημειωθεί, ότι η σύναψη οκτάμηνων συμβάσεων έναντι των δίμηνων, συνέδραμαν ουσιαστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων εργασιών από την πλευρά των εργαζομένων. Αποτελούν  κυρίως βέβαια, καλύτερη συνθήκη εργασίας σε σχέση με εκείνη της δίμηνης διάρκειας.

Γενικότερα, οι συνθήκες στην υπηρεσία καθαριότητας φαίνεται να έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Θυμίζουμε ότι ήδη οι εργαζόμενοι προστατεύονται επιπρόσθετα μέσα από τον εμβολιασμό τους, τα μέτρα προστασίας έχουν αυξηθεί μιας και πρόκειται για ένα από τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη υγειονομική επικινδυνότητα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης