Δευτέρα 05.06.2023 | Εορτάζουν: Δωρόθεος, Δωροθέα, Πλούταρχος, Κύνθια, Κυνθία, Απόλλωνας, Απόλλων, Νίκανδρος, Νικανδρία, Νίκη, Σεληνιάς, Σελήνος, Σελήνιος, Σεληνιάδα, Σεληνία, Σελήνη, Σελήνα

Δ. Τρικκαίων: Καθαρισμός των οικοπέδων από τους πολίτες για την αποτροπή πυρκαγιών

ΤΟΠΙΚΑ13.04.2023 | 3:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην ετήσια υπενθύμιση στους πολίτες για την ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά, προβαίνει ο Δήμος Τρικκαίων. Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου 2023 και βάσει της σχετικής νομοθεσίας, θα πρέπει οι πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδα μέχρι 30 Απριλίου.

Επίσης, θα πρέπει να τα συντηρούν καθαρισμένα σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 31 Οκτωβρίου 2023. Η υποχρέωση των πολιτών αφορά συνολικά στην κοπή και απομάκρυνση χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών. Αυτός ο καθαρισμός είναι ακόμη ένα μέτρο που λαμβάνεται για την αποτροπή της πιθανότητας να ξεκινήσει πυρκαγιά από τα οικόπεδα αυτά. Εξάλλου η νομοθεσία προβλέπει και την πραγματοποίηση αυτοψιών και την ενεργοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ υφίστανται και προβλέπονται κυρώσεις σε όσους/ες δεν καθαρίσουν τα οικόπεδα – ακάλυπτους χώρους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης