Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Δ. Τρικκαίων: Κυπριακές μουσικές βραδιές με το βλέμμα στην κατεχόμενη Μόρφου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ03.08.2022 | 10:21 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των τρικαλινούς με τους Κύπριους σηματοδοτεί μια νέα πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Μόρφου της Κύπρου και με τη στήριξη των Τοπικών Κοινοτήτων Ράξας και Πρίνου, διοργανώνονται δύο μουσικές – χορευτικές βραδιές στα δύο αυτά χωριά. Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου (στις 20:00), ο Δήμος Τρικκαίων και οι πρόεδροι των δύο κοινοτήτων υποδέχονται τον Πολιτιστικό Όμιλο Μόρφου.
Η κατεχόμενη Μόρφου και το πρόβλημα της τουρκικής κατοχής αλλά και η κυπριακή κουλτούρα θα προβληθούν μέσα από βίντεο του Μ. Γεωργιάδη, τα ποιήματα Μορφιτών, με διασκευασμένο ποίημα του Μόντη σε μονόπρακτο, τα μελοποιημένα τραγούδια του Ροδίνη και άλλων ποιητών, τους παραδοσιακούς χορούς και τις προβολές του Ανδρέα Χατζηκυριάκου, που επιμελήθηκε το όλο πρόγραμμα.
Παραλλήλως, θα παρουσιαστεί πρόγραμμα ελληνικής μουσικής από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ράξας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρίνου και το Σωματείο ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο Δήμος Τρικκαίων και ο Σύλλογος Κυπρίων Τρικάλων συνδιοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για το πραξικόπημα και την εισβολή του «Αττίλα» το 1974, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Υψωνα από το 2018.
Από το γραφείο Τύπου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης