Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Τρικκαίων: Σύσφιξη σχέσεων με Κυπριακό Δήμο

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2018 | 7:15 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στην Τρικαλινή αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων εκπρόσωποι του Κυπριακού Δήμου Ύψωνα.

Οι δυο Δήμοι Αδελφοποιήθηκαν, συσφίγγοντας περεταίρω τις σχέσεις τους, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα αμοιβαία και πηγαία συναισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης.

Η πρόταση του δημάρχου Ύψωνα, του νεότερου Κυπριακού Δήμου, προς τον Τρικαλινό ομόλογό του, πριν μερικούς μήνες υλοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα. Ο δήμαρχος Ύψωνα κ. Παντελής Γεωργίου και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συνυπέγραψαν το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, που επικυρώνει μια σχέση φιλίας και συνεργασίας.
Αυτή η σχέση επικεντρώνεται «στην εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο Δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών στους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τεχνολογίας, τέχνης, πολιτισμού και διεύρυνσης των ιστορικών δεσμών των δύο πόλεων».

Για παράδειγμα, προωθούνται:

  • Ανταλλαγή καλών πρακτικών και προώθηση απόψεων και ιδεών
  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ επιχειρήσεων και παροχή κινήτρων στους επαγγελματίες των δύο Δήμων για επέκταση των επιχειρήσεών τους
  • Ανταλλαγές επισκέψεων εκπροσώπων των δύο Δήμων, ομάδων εργασίας και ειδικών
  • Ανταλλαγή επισκέψεων αντιπροσωπειών των δύο πόλεων, καθώς και οργανισμών και συλλόγων.
  • Ανταλλαγή μαθητών και φοιτητών μεταξύ των δύο πόλεων, καθώς και λοιπές επαφές νέων ανθρώπων.
  • Αδελφοποίηση σχολείων
  • Πολιτιστική ανταλλαγή – Τουριστικές δραστηριότητες
  • Αθλητικές διοργανώσεις
  • Συνεργασία μεταξύ βιβλιοθηκών και μουσείων.

Η Τρικαλινή αντιπροσωπεία αποτελούταν, εκτός από τον δήμαρχο, από τους αντιδημάρχους κ.κ. Σοφία Αλεστά και Άκη Αναστασίου, τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης κ.κ. Βασταρούχα και Παζαΐτη, ενώ ο εκ της αντιπολίτευσης κ. Δημ. Χατζηγάκης δεν μπόρεσε να παραστεί.
Όλα τα μέλη της Τρικαλινής αποστολής απόλαυσαν μια εξέχουσα Κυπριακή φιλοξενία, η οποία είναι δείγμα των σχέσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στους Δήμους που – κατά την κυπριακή έκφραση – διδυμοποιήθηκαν. Σημειώνεται, ακόμη, η μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις αδελφοποίησης, τόσο των μελών του δημοτικού δυμβουλίου Ύψωνα και εκπροσώπων φορέων, όσο και των κατοίκων του Δήμου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης