Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Τζανακόπουλος: Όταν έρθει η ώρα η συζήτηση για τους 180

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.07.2018 | 5:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Το Σύνταγμα δεν επιτάσσει να ψηφιστεί η συμφωνία με 180 βουλευτές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος όμως στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η πρόταση του Πάνου Καμμένου προς αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και διαβούλευσης, ώστε – όπως είπε – όταν έρθει η ώρα να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υποστήριξε πως ότι το ελληνικό Σύνταγμα ορίζει ότι ανάγκη για υπερψίψη συμφωνίας  με 180 βουλευτές υπάρχει μόνο όταν παραχωρούνται αρμοδιότητες της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς. «Αυτό δεν ισχύει» πρόσθεσε. Ωστόσο αμέσως μετά έσπευσε να αφήνει «παράθυρο» για να ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία. «Η πρόταση Καμμένου θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και διαβούλευσης ώστε όταν έρθει η ώρα να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να πάρει όποια πολιτική πρωτοβουλία θέλει. Το σύνταγμα δεν επιτάσσει στην προκειμένη περίπτωση αυξημένη πλειοψηφία αλλά και δεν το απαγορεύει».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη ο οποίος ανέφερε πως «η υπογραφή του πρωθυπουργού και του υπουργού εξωτερικών είναι «ανίσχυρη» μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία», επιχείρησε να τον καλύψει σημειώνοντας ότι προφανώς εννοούσε πως δεν έχει συγκεκριμένες νομικές συνέπειες .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Μοσκοβισί λέγοντας επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων.

«Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων επανέλαβε όσα είχαν επισημάνει τόσο ο Πρόεδρος του Eurogroup όσο και ο επικεφαλής του ESM μετά την ιστορική απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Ενώ τόνισε ότι η Τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Είναι πλέον σαφές, ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Απαλλαγμένη από διαρκείς και – πολλές φορές – παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς. Σε αυτή τη νέα εποχή, δεν εισέρχεται πανηγυρίζοντας».

Πρόσθεσε πως η  νέα αυτή συνθήκη δεν ικανοποιεί τους πάντες σε αυτή τη χώρα και επιτέθηκε στην Αντιπολίτευση. «Υπάρχουν ακόμα πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν επενδύσει την ύπαρξη τους στην ανακύκλωση της κρίσης, την υποτίμηση της εργασίας, την ασυδοσία και τη διαιώνιση της διαπλοκής. Όλα αυτά που, κατ’ αυτούς, μπορούσαν να συνεχίζονται υπό τη διαρκή επίκληση των εξωτερικών καταναγκασμών και της έκτακτης ανάγκης». Ανέφερε ακόμη πως «αυτοί οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πραγματικό πανικό. Και χάνουν κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα, καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα, έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του πανικού, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, «ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Χατζιδάκης, θυμωμένος από τη σκληρή γι’ αυτόν πραγματικότητα που περιέγραφε ο επίτροπος Μοσκοβισί, έσπευσε να του επιτεθεί».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης