Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Δεδομένη η αλλαγή προκήρυξης στη SL2

ΑΘΛΗΤΙΚΑ30.11.2020 | 11:09 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Μία από τις πιο δύσκολες προς απάντηση ερωτήσεις αυτό τον καιρό είναι το πότε θα ξεκινήσει η φετινή SL2;

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα κάτι επ’αυτού από την ώρα που οι επιδημιολόγοι και αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα στη χθεσινή συνεδρίασή τους, ούτε καν ασχολήθηκαν με το εν λόγω θέμα.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι σχετικά με την εν λόγω κατηγορία σαφώς πιο εύκολο να απαντηθεί: Το αν θα πάμε σε αλλαγή της υπάρχουσας προκήρυξης για τη φετινή σεζόν.

Η απάντηση είναι μάλλον θετική, καθώς αν υποθέσουμε ότι το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Γενάρη και επίσης ότι οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα παίξουν και στο κύπελλο Ελλάδος, γίνεται κατανοητό ότι οι ημερομηνίες δε βγαίνουν, ακόμη και με συνεχείς εμβόλιμες αγωνιστικές.

Τι είναι πιο πιθανό να συμβεί σε αυτή την περίπτωση ; Η αλλαγή προκήρυξης και προφανώς η κατάργηση των πλέι οφ και πλέι άουτ, με τον πρώτο της κανονικής περιόδου να προβιβάζεται αυτομάτως και το δεύτερο να δίνει μπαράζ ανόδου με τον προτελευταίο της Σούπερλιγκ.

‘Εχει ακουστεί και το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε ένα γύρο, με τους γηπεδούχους να ορίζονται κατόπιν κλήρωσης, αλλά αυτό προφανώς αποτελεί μία εναλλακτική επιλογή, σε περίπτωση που η έναρξη πάει ακόμη πιο πίσω και τα περιθώρια πιέζουν ασφυκτικά.

Πάντως η αλλαγή προκήρυξης δεν είναι κάτι που περνάει και τόσο εύκολα, καθώς πρέπει να περάσει από Γ.Σ της ΕΠΟ και φυσικά να συναινέσει και η πλειοψηφία των ομάδων της κατηγορίας, αλλά μπροστά στην ανάγκη φαίνεται πως όσα εμπόδια και αν υπάρξουν θα ξεπεραστούν.

Προέχει πάντως σε πρώτη φάση να επιτραπεί επιτέλους από την πολιτεία η διεξαγωγή ομαδικών προπονήσεων για τις ομάδες της 2ης κατηγορίας, εν συνεχεία να οριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος και παράλληλα είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητες εξελίξεις, προκειμένου το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί όταν πρέπει χρονικά και οι ομάδες να μη φτάσουν να παίζουν μέχρι τον Ιούλιο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης