Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Δεύτερος γύρος μεταμνημονιακής εποπτείας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21.01.2019 | 4:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ξεκινά στην Αθήνα ο δεύτερο γύρος μεταμνημονιακής εποπτείας τα αποτελέσματα του οποίου θα κρίνουν αν θα ανοίξει ο δρόμος της Ελλάδας στις αγορές. Οι θεσμοί έχουν στείλει ήδη προειδοποιητικά σήματα καθυστερήσεων στην υλοποίηση μεταμνημονιακών δεσμεύσεων.

Όπως αναφέρει το euro2day.gr η ανησυχία για την άμεση και δραστική αντιμετώπιση των κόκκινων τραπεζικών δανείων είναι έκδηλη από όλες τις πλευρές. Ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί  μόλις προ ολίγων ημερών συνέστησε εμμέσως πλην σαφώς «μετρημένες» αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει διπλή ρύθμιση 120 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά πράσινο φως από την Κομισιόν δεν έχει ακόμα δοθεί.

Στις αποκρατικοποιήσεις οι καθυστερήσεις είναι δεδομένες, όπως άλλωστε και στο στόχο εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου. Όλα αυτά, αλλά και οι υποχρεώσεις μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα, μέτωπο στο οποίο κυβερνητική πηγή την περασμένη Παρασκευή προδιέγραψε νέες καθυστερήσεις στην τοποθέτηση μόνιμων γενικών διευθυντών στο δημόσιο, μπαίνουν από σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Οι επικεφαλής των θεσμών θα παραμείνουν στην Αθήνα έως την Παρασκευή, ενώ αύριο μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών από τη συνεδρίαση του Eurogroup (σήμερα χωρίς την Ελλάδα στην ατζέντα) έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η «ετυμηγορία» της Κομσιόν αναμένεται επισήμως στις 27 Φεβρουαρίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop