Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Δεύτερος σε φοροδιαφυγή ο νομός Τρικάλων!

ΤΟΠΙΚΑ19.03.2019 | 5:04 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Έχουμε συνηθίσει στο νομό Τρικάλων – και κυρίως στην πόλη των Τρικάλων, να ξεχωρίζουμε για τα θετικά της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είμαστε «ξεχωριστοί» και για έναν ακόμη λόγο: Αυτόν της φοροδιαφυγής.

Οι 10 νομοί της χώρας με τα με­γαλύτερα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας, όπως καταγρά­φονται στη μελέτη της ΑΑΔΕ, είναι η Κέρκυρα με ποσοστό παραβατικότητα 68% και ακολουθεί ο νομός Τρικάλων. Στη συνέχεια άλλοι τουριστικοί κυρίως προορισμοί όπως  η Αχαΐα, η Κορινθία, η Λάρισα, η Μεσσηνία και ειδικότερα η Πύλος, με 50%, η Μεσσήνη με 40% και οι Γαργαλιάνοι με 36%, η Αργολίδα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά και η Βοιωτίας.

Την τριετία 2016-2018 πραγμα­τοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα περισσότεροι από 247.406 επιτό­πιοι φορολογικοί έλεγχοι ενώ σε 46.993 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιτόπιων ελέγχων με διαπίστωση παράβασης αφορούν περιπτώσεις εντοπισμού μη έκδοσης ή ανακρι­βούς έκδοσης από μία έως τρεις αποδείξεις. Σε 13.495 επιτόπιους ελέγχους διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης, σε 3.819 ελέγχους η μη έκδοση δύο αποδείξεων, σε 1.538 περιπτώσεις δεν είχαν εκδο­θεί τρεις αποδείξεις. Μάλιστα 489 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο να μην έχουν κόψει 10 απο­δείξεις και πάνω ενώ συνολικά ο αριθμός των παραστατικών που δεν είχαν εκδοθεί ανήλθε σε 29.499!

Στον τομέα του εμπορίου το πο­σοστό παραβατικότητας ήταν 10% και προέκυψε από τη διενέργεια 8.678 ελέγχων εκτός εγκατάστα­σης της επιχείρησης ενώ σε 19.027 ελέγχους εντός εγκατάστασης το ποσοστό διαμορφώθηκε σε 29,2%. Πάντως, τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής παρατηρούνται στην παροχή υπηρεσιών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης