Τρίτη 29.09.2020 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Δέκα ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Τρικάλων και Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ19.07.2019 | 1:53 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων που εκδόθηκαν τον περασμένο μήνα χαροποίησαν και λύπησαν χιλιάδες τελειόφοιτους και απόφοιτους λυκείων.

Μερίδα υποψηφίων που δεν κατάφερε να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πλέον αποφασίζει να ξεκινήσει εκ νέου την προετοιμασία με την ελπίδα της εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, είτε να στραφεί στην επαγγελματική κατάρτιση που προσφέρουν μέσα από σειρά ειδικοτήτων τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ).

Για το τρέχον εξάμηνο, Β’ 2016, στο Δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων και του παραρτήματος της Καλαμπάκας έχουν εγκριθεί 10 αξιόλογες ειδικότητες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα κεντρίσουν την προσοχή των ενδιαφερόμενων προς φοίτηση.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν και οι υπεύθυνοι του τοπικού Ινστιτούτου, κρίνοντας από το ενδιαφέρον που παρατηρείται στην παρούσα φάση.

Ειδικότερα στο ΔΙΕΚ Τρικάλων για το Β’ εξάμηνο του 2019 έχουν προκηρυχθεί οι ειδικότητες, Εμπορίας Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων (Marketing), Βοηθός Φυσικοθεραπείας, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων, Τεχνικός Η/Υ, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Προπονητής Αθλημάτων, Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Για το παράρτημα του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα για το επόμενο εξάμηνο έχουν εγκριθεί δυο ειδικότητες και συγκεκριμένα οι: Στέλεχος Διοίκησης Οικονομίας, Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία.

Η έναρξη υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Από εκεί και έπειτα σύμφωνα με το ενδιαφέρον αναμένεται να λειτουργήσουν και τα τμήματα που θα περιλαμβάνουν και τον απαιτούμενο αριθμό των σπουδαστών.

Η φοίτηση στα ΔΙΕΚ πλέον είναι δωρεάν χωρίς την καταβολή εγγραφής ανά εξάμηνο, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Η διάρκεια των σπουδών στα ΙΕΚ διαρκεί τέσσερα εξάμηνα με ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης. Με την ολοκλήρωση των σπουδών οι σπουδαστές λαμβάνουν βεβαίωση κατάρτισης που τους ανοίγει το δρόμο για την πιστοποίηση και τη λήψη πτυχίου μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop