Σάββατο 08.05.2021 | Εορτάζουν: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη, Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μηλιά, Μηλίτσα

Δεκάδες προβλήματα δημιούργησε στο νομό ο χιονιάς

ΤΟΠΙΚΑ05.01.2019 | 12:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ιδιαίτερη δύσκολες χαρακτηρίστηκαν η νύχτα της Παρασκευής αλλά και τα ξημερώματα του Σαββάτου σε όλο το φάσμα του νομού μετά το έντονο κύμα κακοκαιρίας με τις ισχυρές χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής σ’ όλο το νομό Τρικάλων επικράτησαν ακραία καιρικά φαινόμενα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα πεδινά του νομού, ακόμη και μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Αποτέλεσμα της σφοδρής χιονόπτωσης να τεθούν σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός των Δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να απομακρυνθούν τα προβλήματα. Ωστόσο η ένταση των χιονοπτώσεων σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες αρκετούς βαθμούς κάτω του μηδενός δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο στην πόλη και τα χωριά.

Το ύψος του χιονιού στην περιφέρεια του νομού ξεπερνούσε τους 10 πόντους ενώ στα ορεινά της Πύλης ξεπερνούσε το 1,30 μέτρα και σε περιοχές της Καλαμπάκας του 50 πόντους.

Στην μάχη του εκχιονισμού ρίχτηκαν 54 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ενώ συνέβαλαν και μηχανήματα των Δήμων. Στόχος, όπως τόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης να κρατηθούν οι δρόμοι καθαροί. Συνεχείς ήταν οι ρίψεις άλατος στο εθνικό οδικό δίκτυο και να απομακρυνθεί ο πάγος. Χθες το μεσημέρι η κατάσταση ήταν υπό πλήρη έλεγχο με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ως προς τις χιονοπτώσεις.

Ωστόσο η προσοχή όλων στρεφόταν στα ξημερώματα της Κυριακής αλλά και στις επόμενες ημέρες καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για επικράτηση πολικών θερμοκρασιών που θα αγγίξουν έως και τους -17 Βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Καλαμπάκας η προχθεσινή νύχτα αλλά και η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Παγετός αλλά και χιόνι έθεσαν σε θέση μάχης τις Υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου Μετεώρων για να απομακρύνουν τα προβλήματα. Το ύψος του χιονιού άγγιξε τους 50 πόντους στην περιφέρεια ενώ στην πόλη της Καλαμπάκας το χιόνι ξεπερνούσε κατά σημεία του 20 πόντους.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην ηλεκτροδότηση σε χωριά του Δήμου τα οποία αποκαταστάθηκαν χθες από τη  ΔΕΗ.

Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν και στην περιοχή της Πύλης, όπου το ύψος του χιονιού σε κάποια ορεινά χωριά ξεπέρασε το 1,30 μέτρα. Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν και στην Πύλη, αλλά αποκαταστάθηκαν μετά την επέμβαση της ΔΕΗ.

Χθες πάντως το μεσημέρι η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο πραγματοποιούνταν κανονικά χωρίς την χρησιμοποίηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Και στην Φαρκαδόνα η χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα ειδικά στο εσωτερικό δίκτυο. Μηχανήματα του Δήμου επιχειρούσαν όλη την νύχτα προκειμένου να απομακρύνουν το χιόνι από κεντρικούς εσωτερικούς άξονες για την αποφυγή προβλημάτων. Το χιόνι στην περιοχή της Φαρκαδόνας ξεπερνούσε τους 15 πόντους ενώ στο ορεινό Διάσελλο ξεπέρασε τα 20 εκατοστά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop