Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Δεκαπενταύγουστος στο νομό Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ14.08.2018 | 1:24 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ιδιαίτερα αυξημένη η τουριστική κίνηση στα ορεινά των Τρικάλων αλλά και στην Καλαμπάκα, με τα περισσότερα χωριά να έχουν υποδεχτεί τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου.

Αρκετοί είναι οι Τρικαλινοί αλλά και οι επισκέπτες, που επέλεξαν τα όμορφα χωριά του ορεινού όγκου των Τρικάλων, για λίγες ημέρες διακοπών και ξεκούρασης αλλά και πάρα πολλοί εκείνοι που είτε λόγω καταγωγής είτε για λόγους θρησκευτικού τουρισμού, επισκέπτονται τα Μετέωρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες και εκπροσώπους ξενοδοχειακών καταλυμάτων, η κίνηση σε χωριά όπως η Ελάτη, το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι, αλλά και τα χωριά του Ασπροποτάμου τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, η κίνηση είναι αυξημένη ξεκινώντας από τια αρχές κιόλας του μήνα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν φροντίσει να κάνουν κράτηση σε κάποιο κατάλυμα είτε από το Σαββατοκύριακο είτε αναμένονται σήμερα.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες όλων των επαγγελματιών του ορεινού όγκου (ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφετέριες, ενοικιαζόμενα δωμάτια), είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και όσον αφορά τις τιμές, είναι ίδιες με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Από την άλλη, η Καλαμπάκα, φαίνεται να πρωταγωνιστεί. Φέτος χιλιάδες τουρίστες βρίσκονται στην περιοχή για να επισκεφθούν τα Μετέωρα παρά το γεγονός ότι απέχουν από κάποιο παραλιακό θέρετρο. Από την άλλη, και τα χωριά της γύρω περιοχής, υποδέχονται συντοπίτες που μένουν σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στο εξωτερικό ως οικονομικοί μετανάστες και που επιστρέφουν για καλοκαίρι στους τόπους καταγωγής τους.

Γενικότερα, φαίνεται ότι το φετινό καλοκαίρι, αρκετοί επέλεξαν να περάσουν τον Αύγουστο στα χωριά τους, δίνοντας ζωή σε τόπους που όλη τη διάρκεια του χειμώνα, έμοιαζαν ερημωμένοι από κόσμο και ζωή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης