Δευτέρα 03.10.2022 | Εορτάζουν: Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Δεκτός με υποτροφία σε κολέγιο UWC μαθητής του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ23.12.2019 | 4:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο 6ο Γενικό σχολείο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του  εκπαιδευτικού προγράμματος του Ηνωμένων Κολλεγίων του κόσμου από τον μαθητή  Κων/νο Αναγνωστόπουλο.

Ο μαθητής του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων, Κων/νος Αναγνωστόπουλος,  πέρασε την τελική φάση επιλογών από την Επιτροπή UWC Greece και έγινε δεκτός με υποτροφία διάρκειας δύο χρόνων στο κολέγιο UWC Adriatic Ιταλία (Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico)

Τα Κολέγια του Ηνωμένου Κόσμου (UWC) αποτελούνται σήμερα από 15 διεθνή σχολεία σε όλες τις ηπείρους και περισσότερες από 145 εθνικές διοικούσες επιτροπές, οι οποίες επιλέγουν ποιοι εκ των υποψηφίων θα φοιτήσουν στη β’ και γ’ λυκείου, λαμβάνοντας το διεθνές απολυτήριο IB (International Baccalaureate Diploma). Μετά την αποφοίτησή τους, οι μαθητές των σχολείων UWC γίνονται δεκτοί στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Cambridge University του Ηνωμένου Βασιλείου και το Harvard University των ΗΠΑ.

Πυρήνας των UWC είναι η πεποίθηση ότι η εκπαίδευση μπορεί να φέρει κοντά νέους από όλα τα υπόβαθρα με βάση τον ανθρωπισμό, να εμπλακούν με τη δυνατότητα της κοινωνικής αλλαγής μέσω της θαρραλέας δράσης, το προσωπικό τους παράδειγμα και την ανιδιοτελή ηγεσία. Για να επιτευχθεί αυτό, τα Κολλέγια UWC σε όλο τον κόσμο παραδίδουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία σε σκοπίμως ποικιλόμορφη ομάδα νέων ανθρώπων, εμπνέοντάς τους να γίνουν φορείς της θετικής αλλαγής σύμφωνα με τις αξίες των UWC:

Πληροφορίες αιτήσεις www.gr.uwc.org

Ο Δ/ντής τυο 6ου ΓΕΛ, κ . Αριστείδης Μυλωνάς και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων συγχαίρουν τον μαθητή της Β’ Λυκείου, Κων/νο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία για μία εκ των 11 θέσεων, που προκηρυχθήκαν για την Ελλάδα από τα κολέγια του Ηνωμένου Κόσμου (UWC) κι επάξια επιλέχθηκε , μετά από απαιτητικές προσωπικές συνεντεύξεις, για ολοκλήρωση της εγκύκλιας εκπαίδευσής του και προοπτική φοίτησής του σε Πανεπιστήμιο της επιλογής του στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα.

Ευχόμαστε στον Κώστα κάθε επιτυχία στους προσωπικούς του στόχους , ακαδημαϊκή υπεροχή , συνδυασμένη με επιστημονική αρετή.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης