Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δεν αναβάθμισε την Ελλάδα η Μοοdy’s

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ16.03.2024 | 1:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δεν έδωσε την πολυαναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία η αυστηρή Moody’s, διατηρώντας την οικονομία μια μονάδα κάτω στο Ba1 με σταθερές προοπτικές (outlook).

H Moody’s, που ο οικονομολόγος και αρθρογράφος των «New York Times» Τόμας Φρίντμαν είχε χαρακτηρίσει ως μια από τις δυο υπερδυνάμεις, η άλλη είναι οι ΗΠΑ, είναι ο τελευταίος μεγάλος οίκος αξιολόγησης που δεν έχει αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η αξιολόγηση Βa1 και το σταθερό outlook υποστηρίζονται από το ισχυρό ιστορικό μεταρρυθμίσεων που έχει οδηγήσει σε βελτίωση στη λειτουργία των θεσμών και της διακυβέρνησης, ισχυρότερες επενδύσεις και υγιέστερο τραπεζικό κλάδο.

Προσθέτει πάντως πως παρά την αναμενόμενη μεγάλη μείωση, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ θα παραμείνει υπερβολικά υψηλός. Ωστόσο, η ευνοϊκή δομή του χρέους και το μεγάλο κεφαλαιακό μαξιλάρι μετριάζουν τους κινδύνους.

Η ελληνική οικονομία, σημειώνει ο οίκος, έχει αντέξει στην ενεργειακή κρίση, ενώ τα κεφάλαια της Ε.Ε. καθώς και οι ιδιωτικές επενδύσεις αναμένεται να στηρίξουν την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, εκτιμά, θα μπορέσουν να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές, αντισταθμίζοντας σε κάποιο βαθμό την αρνητική επίπτωση από το δημογραφικό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης