Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Λογιστές και φορολογούμενοι εντοπίζουν λάθη στην διαδικασία

Δεν φτάνει ο χρόνος για τις δηλώσεις

ΤΟΠΙΚΑ07.06.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πλήθος προβλημάτων και καθυστερήσεων επισημαίνουν οι λογιστές στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Λογιστές και φορολογούμενοι εντοπίζουν  λάθη, καθυστερήσεις και παραλείψεις στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με τους επαγγελματίες του κλάδου να θεωρούν αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 26 Ιουλίου 2024 που λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

«Πολύ λίγο το χρονικό διάστημα»

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολογών –Φοροτεχνικών Τρικάλων και μέλος της ΠΟΦΕΕ Θωμάς Γρηγορίου το χρονικό διάστημα είναι πολύ λίγο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Οι δηλώσεις ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση» σημείωσε, λέγοντας ότι αν αναλογιστεί κανείς πότε άνοιξε το σύστημα υποβολής 26/5  είναι πολύ σύντομο για να διεκπεραιωθεί ο όγκος εργασίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι φέτος προβλέπεται αυτόματη υποβολή προσυμπληρωμένων δηλώσεων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

«Αυτό αφορά μια μεγάλη μερίδα φορολογουμένων, συνταξιούχους και μισθωτούς, ενώ το μέτρο χρήζει ιδιαίτερης προσοχή, πριν την υποβολή» τόνισε και στάθηκε στις διαμαρτυρίες «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι στην όλη διαδικασία, δεδομένου ότι η τεχνολογία προχωράει».

Ο  κ. Γρηγορίου στάθηκε στις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τις αντιδράσεις βρίσκεται το γεγονός ότι από και θα χάσουν πελάτες και έσοδα.

Όπως είπε «σε καμία περίπτωση αυτό δεν ισχύει, διότι θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κλάδος μέσα στην πανδημία στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και να «τρέξει» τις διαδικασίες που απαιτούνταν».

Οι  λογιστές υποστηρίζουν ότι, για πολλούς λόγους, «οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που έχει θέσει του Υπουργείο Οικονομικών είναι εκτός πραγματικότητας

«Αυτό που ζητάμε είναι να δοθεί μια παράταση έως τις 30/9, διότι ο Αύγουστος είναι ένας «νεκρός» μήνας, αφού το προσωπικό στα λογιστικά γραφεία απουσιάζει, λόγω αδειών και είναι αδύνατον να προχωρήσει η όλη διαδικασία» σημείωσε.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, τα προβλήματα που παρατηρούνται είναι πολλά. Δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις, ενώ οι φορείς του Δημοσίου και οι τράπεζες υπέβαλλαν λανθασμένα ή ελλιπή δεδομένα για τους περισσότερους φορολογούμενους.

Ευαγγελία Κάκια

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης