Δευτέρα 18.10.2021 | Εορτάζουν: Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα, Μαρίνος

Δεν πάει καλά η συζήτηση για κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ στο δήμο Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ14.09.2018 | 5:49 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Το ό,τι η  συζήτηση για τη συνεργασία της κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για τον δήμο Τρικκαίων δεν πάει καλά, δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός επιστήμονας για το διαπιστώσει. Φτάνουν οι δηλώσεις ένθεν – κακείθεν που επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη διαπίστωση.

Τη μία βγαίνει ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι «είναι καλός ο Παπαστεργίου». Την επομένη βγαίνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και λοξοκοιτά προς την κεντροαριστερά για κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τη μεθεπομένη ο τέως δήμαρχος Χρήστος Λάππας που θέλει τη συνεργασία αλλά θέλει και γκάλοπ (!!!) για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου και στη συνέχεια ένας – ένας οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης τοποθετούνται υπέρ ή κατά (τα κατά μάλλον είναι περισσότερα) σ’ αυτή την προοπτική.

Γιατί λοιπόν, η συζήτηση δεν πάει καλά; Η εξήγηση είναι απλούστατη. Γιατί από τη μία είναι φοβική και από την άλλη γίνεται φόρα… παρτίδα. Αμφιβάλουμε αν  έστω ένας απ’ όλους αυτούς  που βγαίνουν δημόσια και αναφέρονται στην προοπτική αυτής της συνεργασίας, σήκωσε το τηλέφωνο για να πάρει κάποιον στην άλλη πλευρά για μια στοιχειώδη συνεννόηση.

Η συνεργασία αριστεράς και κεντροαριστεράς δεν είναι νέο… φρούτο στα Τρίκαλα. Έχει ήδη δοκιμαστεί, όταν κατέβηκε υποψήφιος νομάρχης ο Σάκης Παπαδόπουλος χωρίς, τότε, επιτυχία. Ίσως δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες. Ίσως ήταν το ΠΑΣΟΚ που στην παντοδυναμία του καπέλωνε κάθε αυτόνομη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία. Ίσως ήταν το γεγονός ότι η συνεργασία ήρθε… φυτευτεί μετά από κεντρική συμφωνία του Αλέκου Παπαδόπουλου με στελέχη του τότε Συνασπισμού.

Το τι έγινε και δεν… βγήκε(εκλογικά)  η συνεργασία ανήκει στην ιστορία. Το τι γίνεται ή δεν γίνεται για να υπάρξει ξανά συνεργασία, ίσως θα πρέπει να  τους απασχολήσει περισσότερο αφού λίγο – πολύ, οι ίδιοι άνθρωποι είναι που λίγα χρόνια πριν κατάφεραν να βρουν κοινό έδαφος συνεργασίας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop