Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός λέει ο Στ. Θεοδωράκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19.07.2018 | 3:50 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Το Ποτάμι θα είναι υπερήφανα στην επόμενη Βουλή, δυναμικά» ανέφερε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, στα Parapolitika fm 90.1 και συμπλήρωσε ότι τον Σεπτέμβριο το κόμμα θα παρουσιάσει την πρότασή του, η οποία πιστεύει ότι θα βρει ανταπόκριση σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και θα αποτελέσει τη βάση για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες.

Σχετικά με τις φήμες που μιλούν για συνεργασία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ, σημείωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Ποταμιού αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αυτόνομα. Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός».

Όταν ρωτήθηκε για το tweet του Γρηγόρη Ψαριανού εναντίον του, είπε ότι δεν θα απαντήσει σε ένα tweet που έγινε στις 4 και μισή το πρωί, προσθέτοντας τη λαϊκή ρήση «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει».

Για την «αγωνία» που ενδεχομένως έχουν βουλευτές του Ποταμιού για το κοινοβουλευτικό μέλλον τους, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Προφανώς οι άνθρωποι έχουμε αδυναμίες και προφανώς κάποιοι σκέφτονται συνεχώς το μέλλον τους. Δεν είμαι από αυτούς. To πιό εύκολο και ξεκούραστο είναι να προσδένεται κανείς σε ένα μεγάλο καράβι αντί να θαλασσοδέρνεται και να προσπαθεί με μία μικρή βάρκα. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα εξαγοραστώ με μία κοινοβουλευτική έδρα δεξιά ή αριστερά, επειδή ο αγώνας με το Ποτάμι είναι δύσκολος. Άλλωστε, η εκτίμησή μου είναι ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος».

Ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε πως το Ποτάμι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, καθώς δεν έχει κυβερνητικές ευθύνες, έχει ξεκάθαρες θέσεις και δεν πηγαίνει όπου φυσάει ο άνεμος, όπως μεγάλο μέρος των πολιτικών. «Η χώρα έχει χώρο για ένα φιλελεύθερο, κεντρώο, προοδευτικό, λογικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Που δεν κάνει εκπτώσεις. Ούτε προς τα συμφέροντα, ούτε προς τις συντεχνίες. Γιατί το πρόβλημα της ελληνικής πολιτικής είναι ότι κάποιοι τραβούν τους πολιτικούς από τη μύτη και κάποιες συντεχνίες τους τραβούν από τα μανίκια» επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την περικοπή των συντάξεων και την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «το μεγάλο θέμα για τη χώρα δεν είναι να μαλώνουμε συνέχεια για το ύψος των συντάξεων, αλλά είναι να βρίσκουμε λύσεις για τα παιδιά μας, για την ανεργία, για την ανάπτυξη, καθότι εκεί θα βρεθούν τα λεφτά και για τις συντάξεις».

Σχετικά με την υπόθεση των Ρώσων διπλωματών, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις πρόσφατες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, σημειώνοντας πως η φιλία των δύο λαών, της Ελλάδας και της Ρωσίας, είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό η Ρωσία να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα. «Τα δυτικά Βαλκάνια, η Αλβανία, τα Σκόπια, πρέπει να μπουν κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα» τόνισε, προσθέτοντας: «Και να μη βρεθούν στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας και της Ρωσίας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης