Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Δέσμευση για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας

ΤΟΠΙΚΑ09.04.2019 | 5:59 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το ζήτημα που είχε προκύψει σε σχέση με την πιθανή αναδιάταξη των ιατρικών υπηρεσιών των Κέντρων Υγείας του Νομού Τρικάλων, συζητήθηκε σε σύσκεψη εργασίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη, Σάκη Παπαδόπουλου και Χρήστου Σιμορέλη με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας Νέστωρα Αντωνίου.

Η κοινή κατάληξη των συζητήσεων αφορά στην διατήρηση και ενίσχυση του μικροβιολογικού εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας και η απρόσκοπτη συνέχιση της διενέργειας των βασικών μικροβιολογικών και αιματολογικών εξετάσεων των ασθενών σε αυτά. Όπως υπογραμμίστηκε βασικός στόχος του συστήματος υγείας δεν μπορεί να είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των ασθενών και την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας για τους πολίτες.

Διορίζονται γιατροί στα Κέντρα Υγείας

Επίσης, με δεδομένο ότι τα Κέντρα Υγείας του Νομού Τρικάλων απαιτούν συνολική και διαρκή ενίσχυση, έκαναν γνωστό ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες διορισμού ενός ακτινολόγου στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, δύο ιατρών στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας (ειδικότητες παιδιάτρου και οδοντιάτρου), ενός παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Πύλης και τριών ιατρών στο Κέντρο Υγείας των Τρικάλων (ειδικότητες ακτινολόγου, μικροβιολόγου και δερματολόγου). Όπως τόνισαν οι βουλευτές, «Η ενίσχυση των δομών της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί η στήριξη προς τα Κέντρα Υγείας του Νομού Τρικάλων με κάθε διαθέσιμο μέσο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης