Κυριακή 18.04.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Δέσμη μέτρων έκτακτης ανάγκης από την Κομισιόν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10.12.2020 | 7:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εναλλακτικό σχέδιο μέτρων σε περίπτωση αποτυχίας συνομιλιών για το Brexit παρουσίασε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποχώρησε χθες από τις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία με την ΕΕ. Όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Κυριακή.

Το Plan B αποσκοπεί στο να διασφαλίσουν για έξι μήνες τη βασική αμοιβαία αεροπορική και οδική συνδεσιμότητα μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και τη δυνατότητα αμοιβαίας αλιευτικής πρόσβασης των σκαφών της ΕΕ και της Βρετανίας στα ύδατα των δύο πλευρών.

Στόχος να ληφθεί μέριμνα για την περίοδο κατά την οποία δεν θα υπάρχει συμφωνία. Αν δεν τεθεί σε εφαρμογή καμία συμφωνία, τα μέτρα θα λήξουν μετά από την προκαθορισμένη περίοδο.

Η φον ντερ Λάιεν, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη: «Ωστόσο, δεδομένου ότι η λήξη της μεταβατικής περιόδου είναι πλέον πολύ κοντά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι, αν και όταν επιτευχθεί συμφωνία, αυτή θα μπορέσει να τεθεί εγκαίρως σε ισχύ. Είναι ευθύνη μας να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου να μην έχουμε συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιανουαρίου».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop