Δευτέρα 26.07.2021 | Εορτάζουν: Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βούλα, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Πάρις, Βίβιαν, Έρση, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια

ΔΕΥΑ Πύλης: Άμεση διακοπή νερού για όσους χρωστούν

ΤΟΠΙΚΑ27.07.2019 | 1:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στην άμεση διακοπή των παροχών νερού σε κατοικίες και επιχειρήσεις που οφείλουν λογαριασμούς νερού προς το δήμο άνω των 150 ευρώ προχωρά η ΔΕΥΑ Πύλης. Πρόκειται για απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού την οποία και δημοσιοποιούν τα μέλη του ώστε άμεσα να κατατεθούν οι οφειλές από πλευράς των δημοτών που οφείλουν.
Ο λόγος, όπως αναφέρει το ΔΣ, είναι ότι θα πρέπει να γίνει ίση μεταχείριση μεταξύ των καταναλωτών, με μοναδική εξαίρεση όσους έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό των οφειλών τους. Επισημαίνεται δε ότι θα επιβληθούν σημαντικά πρόστιμα σε όσους παραβιάσουν κλεισμένη παροχή ώστε να υδροδοτηθούν παράνομα.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α Πύλης στα πλαίσια εφαρμογής του Άρθρου 18 του Κανονισμού Λειτουργιάς της ΔΕΥΑ καθώς και στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης των καταναλωτών, αποφάσισε να προβεί σε άμεση διακοπή των παροχών ύδρευσης με οφειλή πάνω από 150,00 € μέχρι τις 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019.
Θα εξαιρεθούν μόνο όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα διακανονισμών, στα πλαίσια του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73/17.05.2019 τεύχος Α’).
Αν ο υδρολήπτης παραβιάσει την κλεισμένη παροχή, η ΔΕΥΑ θα προχωρήσει στην επιβολή ανάλογου προστίμου, μπορεί δε να προβεί και στη άμεση αφαίρεση
της παροχής (Άρθρο 18).
Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α Πύλης (Βαμβέτσου 1 Πύλη) και στο τηλέφωνο 2434022700».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop