Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΤΟΠΙΚΑ27.03.2021 | 1:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου  τίμησε τα 200 χρόνια από το  1821 με διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε στις 25 Μαρτίου.

“Η Επανάσταση του 1821 στον Ασπροπόταμο” ήταν το θέμα της επετειακής εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον κ. Τάκη Κωνσταντινίδη, καθηγητή-συγγραφέα – ερευνητή τοπικής ιστορίας.

Η εκδήλωση ήταν επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα αφού παρουσιάστηκε μια άγνωστη πτυχή της τοπικής μας ιστορίας και δη του Ασπροποτάμου.Ο κ. Τάκης Κωνσταντινίδης λοιπόν μας ανέφερε μεταξύ άλλων πως   τρεις μόλις μήνες μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 υπήρξε οργανωμένο επαναστατικό κίνημα από τους αρματολούς των χωριών των Ανατολικών Τζουμέρκων (Συρράκο, Καλαρρύτες) και του Ασπροποτάμου.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς Ασπροποτάμου ευχαριστεί τον κ. Τάκη Κωνσταντινίδη που μοιράστηκε μαζί μας όλον αυτόν τον πλούτο γνώσεων  σχετικά με την επανάσταση στον Ασπροπόταμο. Ευχαριστούμε επίσης και όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή