Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Διαδικτυακή ομιλία για τον αυτισμό

ΤΟΠΙΚΑ28.05.2021 | 6:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης  στις 25 Μαΐου πραγματοποίησε ενημερωτική διαδικτυακή ομιλία με θέμα: «Αυτισμός: Η αποδοχή ως ένας τρόπος να υπάρχουμε μαζί».

Οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας για την μη διασπορά της πανδημίας ωστόσο οφείλουμε επίσης να μην μένουμε στάσιμοι όσον αφορά την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση μας πάνω σε σημαντικά ζητήματα, όπως ο Αυτισμός και η ουσιαστική αποδοχή του! Η εκδήλωση προβλήθηκε μέσω live video από την σελίδα του Κέντρου Κοινότητας στο facebook.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εισηγήτρια την κα. Μπαλατσούκα Κωνσταντίνα-Ψυχολόγο, Msc Ειδική Αγωγή- Ενταξιακές Πρακτικές ΠΘ καθώς και Επιστημονική Υπεύθυνη του Συλλόγου Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας όπως και την κα Βαϊοπούλου Ζωή, εκπρόσωπο του συλλόγου Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας για τις εξαιρετικές τους τοποθετήσεις.

Μέσω των εισηγήσεων κατανοήσαμε πως ένα άτομο με αυτισμό επικοινωνεί και αλληλεπιδρά με τους άλλους αλλά και το πως βλέπει τον κόσμο μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Τονίστηκε  η σημασία της αποδοχής και της «σχέσης» αλλά και η κατανόηση των διαφορετικών αναγκών που έχουν τα άτομα με αυτισμό. Εστιάσαμε στην ισότιμη συμμετοχή σε εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες έχοντας πάντα ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και την αποφυγή του στίγματος και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης