Πέμπτη 05.08.2021 | Εορτάζουν: Νόννα, Νόνα

Διαγωνισμός ψαρέματος στη Λίμνη Λογγά

ΤΟΠΙΚΑ26.07.2019 | 2:45 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για ακόμη μια χρονιά διοργανώνεται διαγωνισμός ψαρέματος στο Λογγά. Το διαγωνισμό διοργανώνει ο τοπικός Μορφωτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος, την Κυριακή 28 Ιουλίου. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να το δηλώσουν έως σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου ενώ ήδη το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο, με το ψάρεμα να γίνεται η αγαπημένη ασχολία για τους επισκέπτες της περιοχής.

Μόλις 3 χλμ. μετά τη Λογγά φτάνουμε στην πανέμορφη τεχνητή λίμνη Λογγάς.

Δημιουργήθηκε για την ύδρευση και την άρδευση των οικισμών της περιοχής. Είναι σε υψόμετρο 1.100 μ. και αποτελεί ιδανικό προορισμό για αναψυχή. Δίπλα στο φράγμα έχει στηθεί ένα ξύλινο σπιτάκι (το «τουριστικό περίπτερο»), όπου εξυπηρετεί τους επισκέπτες. Γύρω γύρω υπάρχουν αρκετά ξύλινα τραπέζια με ξύλινα παγκάκια για όσους θελήσουν να κάνουν αυτοσχέδιο πικ νικ μέσα στις οξιές και τις βελανιδιές.

Όσοι αγαπούν την πεζοπορία ή το mountain bike, μια καλή ιδέα είναι να κάνουν το γύρο της λίμνης, διαδρομή μήκους 2 χλμ. (περίπου μισή ώρα χαλαρά με τα πόδια και σαφώς πολύ λιγότερο με ποδήλατο).

Διαδρομή :

Στα 16 χλμ. από τα Τρίκαλα (πηγαίνοντας προς Καλαμπάκα) στρίβουμε δεξιά, προς Θεόπετρα. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τον Κονισκό, έδρα του τέως Δήμου Τυμφαίων.

Μετά τον Κονισκό υπάρχει διχάλα: αριστερά πάει για Δεσκάτη Γρεβενών, εμείς όμως θα πάμε δεξιά, προς Γερακάρι. Φτάνουμε και στο Γερακάρι. Στην είσοδο του χωριού υπάρχει ταμπέλα που μας δείχνει να στρίψουμε δεξιά για Λογγά.

Η Λογγά είναι ένα μικρό χωριουδάκι χτισμένο στα 970 μ. υψόμετρο, ψηλά στα Αντιχάσια όρη. Απέχει 50 χλμ. από τα Τρίκαλα, 32 χλμ. από την Καλαμπάκα και διατηρεί μόνιμο πληθυσμό 150 περίπου κατοίκων.

Οι περισσότεροι ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την υλοτομία. Περίφημα σε όλη την περιφέρεια Τρικάλων είναι τα ξακουστά φασόλια της Λογγάς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop