Δευτέρα 26.02.2024 | Εορτάζουν: Ανατολή, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα, Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ

Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

ΕΛΛΑΔΑ10.01.2024 | 3:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη διαγραφή των προστίμων, που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

«Τείνουμε κλάδο ελαίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό θα διανέμονται πλέον και από τα φαρμακεία.

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Ο εμβολιασμός ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε ότι «το εμβόλιο του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε. Έχει δοκιμαστεί σε όλους μας και είναι απολύτως βέβαιο ότι όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο εισηγήθηκε την απόσυρση των προστίμων που επιβλήθηκαν στους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάστηκαν την περίοδο της πανδημίας.

«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας. Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, δεν προβλέπεται να ζήσουμε στο άμεσο μέλλον χωρίς αυτόν. Ο ετήσιος εμβολιασμός για τον COVID πρέπει να γίνει μία ρουτίνα. Η πολιτική μας βούληση είναι να βρούμε τον τρόπο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, ακόμα και τα φαρμακεία, όπως συμβαίνει και με την γρίπη. Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε σωστά τον πληθυσμό και να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, η οποία έχει πάει καλύτερα απο πέρυσι αλλά φιλοδοξία μας είναι να πάει ακάμα καλύτερα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Δίνοντας τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς, τόνισε ότι «μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 210.000 εμβολιασμοί για τον κορονοϊό. Παρατηρείται ότι υπάρχει ένας σχεδόν διπλασιασμός μέσα σε λίγες ημέρες και 60.000 προγραμματισμένα ραντεβού. Άρα το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεπεράσουμε τους 300.000 εμβολιασμούς».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης