Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Διακοπές ρεύματος στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ22.08.2018 | 3:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής την τελευταία ώρα.

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η Γραμμή 2 του μετρό, από τον σταθμό Πανεπιστήμιο, στο κέντρο της Αθήνας, έως το Ελληνικό. Προβλήματα καταγράφονται και στη Γραμμή 3 του μετρό, καθώς οι συρμοί δεν σταματούν στο Σύνταγμα, αλλά και στο δίκτυο του τραμ.

Οι επιβάτες του μετρό έχουν απομακρυνθεί από τις αποβάθες και από τα μέσα με ασφάλεια, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί φανάρια σε αρκετές περιοχές με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί σύγχυση στους δρόμους, ενώ συναγερμοί έχουν αρχίσει να χτυπάνε.

Μέχρι στιγμής η  Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, στο λεκανοπεδίου Αθηνών.

Οι καταστηματάρχες είναι αναστατωμένοι καθώς πολλοί έχουν ευπαθή προϊόντα.

Το ρεύμα έχει κοπεί στο κέντρο της Αθήνας στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, σε Αλιμο, Αργυρούπολη, Παπάγου, Νέο Φάληρο, Μελίσσια, Βύρωνα, Παλλήνη, Ιλίσια, Νέα Ελβετία, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Κηφισιά, Γλυφάδα, Παγκράτι και Άγιο Δημήτριο.

Η ηλεκτροδότηση της Γραμμής 2 του μετρό άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιούπουλη έως Ελληνικό.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Παλλήνη. Σύμφωνα με την ΑΔΜΗΕ, η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική θα έχει αποκατασταθεί εντός της επόμενης ώρας.

Μέχρι στιγμής η Υπηρεσία μας έχει δεχθεί 70 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, στο λεκανοπεδίου Αθηνών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης