Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Διάκριση μαθητών/τριών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

ΤΟΠΙΚΑ27.09.2023 | 5:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ομάδα μαθητών/τριών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχε και διακρίθηκε κερδίζοντας το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια 2022-23 με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Η ομάδα μαθητών/τριών του σχολείου συμμετείχε στην κατηγορία «Ψηφιακής Εφαρμογής» με τη δημιουργία ενός ψηφιακού διαδραστικού παιχνιδιού γνώσεων γύρω από το ζήτημα της ασφαλούς χρήσης σιδηροδρομικών διαβάσεων. Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθήτριες Δουλγέρη Ειρήνη, Κουκοράβα Παρασκευή και ο μαθητής Στεφάνου Δημήτριος της Β’ τάξης (2023-24) που υποστηρίχθηκαν από τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής (ΠΕ86) Καλλιάρα Κωνσταντίνο.

 

Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή Δ.Ε. Τρικάλων

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης και το προσωπικό της Διεύθυνσης, συγχαίρουμε θερμά τους/τις μαθητές/τριες του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου για τη διάκρισή τους στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την οδική ασφάλεια 2022-23 με τίτλο: «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη» που διοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Συγκεκριμένα το 1ο βραβείο του διαγωνισμού στην κατηγορία «Ψηφιακής Εφαρμογής» κατέκτησαν οι μαθήτριες Δουλγέρη Ειρήνη, Κουκοράβα Παρασκευή και ο μαθητής Στεφάνου Δημήτριος της β’ τάξης (σχολ. έτους 2023-24), οι οποίοι με τις καινοτόμες ιδέες τους έγιναν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών μέσω της δημιουργίας ενός ψηφιακού διαδραστικού παιχνιδιού γνώσεων γύρω από το ζήτημα της ασφαλούς χρήσης σιδηροδρομικών διαβάσεων.

Συγχαίρουμε, επίσης, τον υπεύθυνο καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Κωνσταντίνο Καλλιάρα, καθώς και όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας για την υποστήριξη και καθοδήγηση στην προσπάθεια των μαθητών/τριών και ευχόμαστε και άλλες διακρίσεις, προωθώντας το ομαδικό πνεύμα αυτών των πρωτοβουλιών και την ευόδωση παρόμοιων καινοτόμων προσπαθειών.

 

Συγχαρητήρια Δημάρχου

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς σε τρεις μαθητές και μαθήτριες του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, καθώς η ομάδα τους

κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια 2022-23.

Η επιστολή εστάλη στη διευθύντρια κ. Γεωργία Κουράκου και σε αυτή ο κ. Σακκάς επισημάνει ότι «τα συγχαρητήρια συνίστανται και στο ότι η πρωτιά αυτή υλοποιήθηκε με τη δημιουργία ψηφιακού διαδραστικού παιχνιδιού, αλλά και στο ότι – κυρίως – δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε ένα ζήτημα που αποτελεί «πληγή» για τη χώρα μας, την οδική ασφάλεια. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η συμμετοχή των τριών μαθητών και μαθητριών, μπορεί να είναι η αφορμή για να εξετάσουμε συνολικότερα το σημαντικό αυτό θέμα για όλους και ειδικά για τη νεολαία.

Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ εσάς, ως Διευθύντρια, τον εκπαιδευτικό κ. Κων/νο Καλλιάρα που ενέπνευσε και καθοδήγησε τα παιδιά, καθώς και στις οικογένειες των μαθητών/τριών».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης