Σάββατο 19.06.2021 | Εορτάζουν: Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ζώσιμος, Ζώσης, Ζήσιμος, Ζήσης, Ζωσιμαίος, Ζώσα, Ζωσιμαία

Διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό για την έξοδο από τα μνημόνια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20.08.2018 | 6:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει την Τρίτη το στίγμα των πολιτικών που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα Μνημόνια με ένα διάγγελμα με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει αναφορά στις θυσίες του ελληνικού λαού την τελευταία οκταετία, στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. αλλά και στο σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Την ώρα που οι φονικές πυρκαγιές δεν αφήνουν περιθώρια για εκδηλώσεις τύπου Ζάππειο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα απευθύνει το μήνυμά του από την Ιθάκη.

Επόμενος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα είναι ο ανασχηματισμός, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει πριν απ’ τη ΔΕΘ. Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναμένεται άλλωστε να ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα που θα έχουν κοινωνικό πρόσημο, αλλά και επίσημα προεκλογικό «άρωμα».

Η Ελλάδα βγήκε επιτυχώς από το τελικό, τριετές πρόγραμμα στήριξης, το οποίο είχε συναφθεί τον Αύγουστο του 2015, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).

«Σήμερα μπορούμε με ασφάλεια να τερματίσουμε το πρόγραμμα του ESM χωρίς ακολουθούντα προγράμματα, καθώς, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2010, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της», τόνισε ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ESM, στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο θεσμός.

Η μεταμνημονιακή εποχή που ξεκινά βρίσκει τα ελληνικά νοικοκυριά κάτω από την ασφυκτική πίεση των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν επί μία οκταετία και είναι σχεδόν σίγουρο πως το κόστος όλων των Μνημονίων θα το πληρώνει για χρόνια η χώρα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop