Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Διάνοιξη χειμάρρων που «πνίγουν» την Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ27.05.2018 | 3:54 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ και έχουμε μεταφέρει εικόνες, από τις καταστροφές που πραγματοποιούνται στην Καλαμπάκα μετά από έντονη βροχόπτωση.

Τα δύο σημεία που δημιουργούνται τα σοβαρότερα προβλήματα είναι το νέο σχέδιο Καλαμπάκας όπου δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές και το δεύτερο το κομμάτι όπου υπάρχουν επιχειρήσεις στο 30 χιλιόμετρο Καλαμπάκας – Τρικάλων, στο ύψος της Πυροσβεστικής.

Στο δεύτερο σημείο οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές αρκετές φορές, αφού πνίγονται από τα νερά που κατεβαίνουν από δύο μεγάλους χείμαρρους που ξεκινούν από τους πρόποδες των Μετεώρων.

Αυτοί οι χείμαρροι με την πάροδο του χρόνου έχουν κλείσει (η κοίτη έχει μικρύνει), από προσχώσεις των νερών που κατεβαίνει, αλλά και από την βλάστηση.

Ο Δήμος Καλαμπάκας μετά και από τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα, αποφάσισε να καθαρίσει και να διανοίξει τους συγκριμένους χείμαρρους, για να βελτιώσει στο μέγιστο τις πιθανότητες για να μην ξαναγίνει.

Έτσι από χθες μηχανήματα του Δήμου ξεκίνησαν τον καθαρισμό και την διάνοιξη των δύο αυτών ρεμάτων, παρουσία και του Δημάρχου Καλαμπάκας κου Χρήστου Σινάνη.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά αυτό θα φανεί αργότερα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης