Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Διάσωση πελαργού στα Μ. Καλύβια Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2018 | 5:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένας νεοσσός πελαργού που έπεσε από τη φωλιά ήταν αρκετό ως  περιστατικό για να δείξει ότι, τελικά, η «άνοιξη» έρχεται από τη συνεργασία όλων στο πλαίσιο της φύσης.
Το περιστατικό συνέβη στις 30 Μαΐου στα Μεγάλα Καλύβια του Δήμου Τρικκαίων, όταν πολίτες διαπίστωσαν πως νεοσσός πελαργού είχε πέσει από την υψηλόμετρη φωλιά του, στην αυλή του σπιτιού τους. Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι και αμέσως άρχισε μια διαδικασία διάσωσης και, κυρίως, επαναφοράς του στη φωλιά. Ο κ. Δημήτρης Βαβύλης, εθελοντικά, αλλά με την εμπειρία του ως μέλους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, αρχικώς διαπίστωσε πως ο νεοσσός δεν τραυματίστηκε. Στη συνέχεια, ο Δήμος Τρικκαίων με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ντιντή μερίμνησε να βρεθεί καλαθοφόρο όχημα αρκετά υψηλό, ώστε να μπορεί εύκολα να επανακατοικήσει το «πιτσιρίκι». Με την ανιδιοτελή προσφορά των ιδιοκτητών καλαθοφόρων, η πρώτη προσπάθεια δεν ευτύχησε, αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια και την εύρεση ακόμη υψηλότερου οχήματος, ο νεοσσός βρέθηκε ξανά με τα 4 αδελφάκια του και τους γονείς τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ