Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Διάσπαρτα σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων

ΤΟΠΙΚΑ12.05.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Ανοιχτή» πληγή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία παραμένουν τα διάσπαρτα σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων από ασυνείδητους σε διάφορα σημεία του Δήμου Τρικκαίων και όχι μόνον!

Σκουπίδια, μπάζα, στρώματα, καρέκλες, τραπέζια, κλαδιά και πάσης φύσεως υλικά συνθέτουν  το σκηνικό που επικρατεί στις περιοχές, όπου εναποθέτουν πολίτες, ό,τι δεν χρειάζονται και θεωρούν ως εύκολη λύση να το πετάξουν εκεί που βολεύει.

Πρόβλημα που καταγράφεται έντονα και σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φαλώρειας, όπως κατήγγειλε και στο  πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων (σ.σ. 25/4/24) η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ευαγγελία Γρηγορίου.

«Τα σκουπίδια και πάσης φύσεως υλικά που έχουν πεταχτεί από διάφορους, απειλούν την υγεία των κατοίκων, ενώ δημιουργούν σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα» ανέφερε.

Παραμένουν οι εικόνες ντροπής

Μάλιστα, δύο εβδομάδες μετά τα όσα κατέθεσε στο σώμα, ζητώντας απαντήσεις από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο,  η εικόνα δεν έχει αλλάξει, αφού τα σκουπίδια και τα μπάζα παραμένουν.

Όπως υπογράμμισε στην “Ε” «Δεν γίνεται ούτε αποκομιδή των σκουπιδιών, ούτε  σωστή διαχείριση της όλης κατάστασης. Σαφώς και υπάρχει ευθύνη των πολιτών, αλλά οφείλει η δημοτική Αρχή Τρικκαίων  να επιλύσει άμεσα το όλο ζήτημα».

Η κα. Γρηγορίου στάθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που τείνει να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα για τα χωριά, δεδομένου ότι τα σημεία εναπόθεσης των απορριμμάτων είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

«Αυτή τη στιγμή, δεν είδαμε την λήψη άμεσων πρωτοβουλιών από την δημοτική Αρχή, παρά τις δεσμεύσεις για μέτρα και ελεγκτικούς μηχανισμούς» υπογράμμισε.

Ενώ, σημείωσε ότι παρά το πρόβλημα που αγγίζει όλους τους κατοίκους της περιοχής,  η δημοτική Αρχή συνεχίζει να επικαλείται την ατομική ευθύνη των πολιτών, χωρίς να προχωρά σε άμεσες λύσεις.

Πρόβλημα γνωστό και υπαρκτό

Οι αυτοσχέδιοι χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων είναι ένα πρόβλημα γνωστό και υπαρκτό, με τις επιπτώσεις για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία  να είναι τεράστιες.

Δυστυχώς, έως και σήμερα η Πολιτεία έχει αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση του φαινομένου, είτε γιατί δεν διαθέτει τα μέσα ελέγχου, είτε γιατί  δεν επιθυμεί να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα στους ασυνείδητους.

Η ποιότητα ζωής, η  ασφάλεια και η υγεία των πολιτών θα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της κλιματικής κρίσης και τις επακόλουθες και συνεχώς αυξανόμενες φυσικές καταστροφές.

Ο «Ντάνιελ» αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα, το μαρτυρούν εξάλλου οι πληγές που άφησε πίσω στο πέρασμα του, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ευαγγελία Κάκια

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης