Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Διαθρησκευτικό – διαπολιτισμικό συνέδριο στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ24.01.2023 | 6:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη διοργάνωση ενός διαθρησκευτικού – διαπολιτιστμικού συνεδρίου στα Τρίκαλα συμφώνησαν να προωθήσουν προς υλοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Τρικκαίων, η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα και το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Η σχετική πρόταση που επεξεργάστηκε ο Δήμος Τρικκαίων, συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση που είχε την Τρίτη ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, επισκεπτόμενος τον Γερμανό πρέσβη Δρ. Ερνστ Ράιχελ.
Παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας και ο κ. Σέργιος Βοΐλας εκ του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η κυρίαρχη ιδέα της διοργάνωσης αφορά στον ρόλο των θρησκειών γενικότερα και ειδικότερα στη σύγχρονη εποχή και τη σημερινή συγκυρία, με αφόρμηση την παρουσία πιστών από τις τρεις κυρίαρχες μονοθεϊστικές θρησκείες (χριστιανική, μουσουλμανική, ιουδαϊκή) στα Τρίκαλα, προηγούμενους αιώνες. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση αφορά και επεκτείνεται, εκτός από τις σχετικές επιστημονικές ομιλίες, σε εκθέσεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια, διδακτικές προτάσεις κ.α.
Η πρόταση έγινε ευμενέστατα αποδεκτή από τον πρέσβη της ΟΔ Γερμανίας, ενώ και το Διορθόδοξο Κέντρο μπορεί να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια.
Οι λεπτομέρειες για τον χρόνο πραγματοποίησης του συνεδρίου και για τα ειδικότερα επιστημονικά αντικείμενα, με την παρουσία προσκεκλημένων και από περιοχές εκτός της Ελλάδας, θα συγκεκριμενοποιηθούν το επόμενο διάστημα, με τη συνεργασία και του προξενείου της ΟΔ Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης