Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Διδακτική επίσκεψη του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ01.02.2020 | 12:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το σχολείο μας θεωρώντας πως οι στοχευμένες και οι σωστά οργανωμένες διδακτικές επισκέψεις αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της παρεχόμενης στη σχολική αίθουσα γνώσης- μέσα από τη βιωματική μαθησιακή εμπλοκή διδασκομένων και διδασκόντων- επισκέφτηκε την Τετάρτη 22-1 -2020 την 110 Πτέρυγα Μάχης, την Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα και το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας.

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγήθηκαν στον χώρο της μεγαλύτερης σε έκταση αεροπορικής Βάσης στα Βαλκάνια και μετά από σχετική αναλυτική ενημέρωση στις εγκαταστάσεις της 337 Μοίρας ΠΚ, (που κύριο έργο της είναι η αποστολή και η διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων με πρωτεύοντα ρόλο αναχαίτιση ) είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά αντιπροσωπευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας F16 block 52 plus καθώς και τα μηχανικά μέρη του μιας στο υπόστεγο της βάσης γινόταν συντήρηση του κινητήρα του.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να παρατηρήσουν , στην Μ.ΜΕΑ/Φ (Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών), μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ΠΑ ( Τύπου ΠΗΓΑΣΣΟΣ ΙΙ – Ελληνικής Κατασκευής ), με τα οποία γίνεται εκτέλεση επιχειρήσεων τακτικής αναγνώρισης όψεως, ημέρα και νύχτα και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας και χειρισμού του από αξιωματικό της Μοίρας.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα (στη αίθουσα Ι.Γ. Κατσίγρα) ενημερώθηκαν για την ιστορία και το περιεχόμενο της μόνιμης συλλογής της και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στα στους πίνακες της συλλογής που περιλαμβάνει έργα– ζωγραφικά, χαρακτικά και σχέδια – γνωστών Ελλήνων Ζωγράφωναπό τον 19ο μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα ( Περιοδικών Εκθέσεων) οι μαθητές του σχολείου μας είδαν, θαύμασαν και παρατήρησαν από κοντά τις πρωτοποριακές δημιουργίες του εικαστικού Στέργιου Στάμου, με τίτλο «ΓΟΡΔΙΟΙ ΔΕΣΜΟΙ» και ξεναγήθηκαν από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας.

Ο κ. Στάμος ξενάγησε τους μαθητές στην έκθεση που περιλαμβάνει έργα δύο θεματικών ενοτήτων – του προσφυγικού – μεταναστευτικού – και της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης, δίνοντάς τους ερέθισμα για σκέψη και ευαισθητοποίηση. Παράλληλα είδαν και τα νέα του έργα που αποτελούνται από πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά με φως, τσιμέντο και σίδηρο.

Ακολούθως οι μαθητές επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας μέσα από τα εκθέματα του οποίου απόλαυσαν πανόραμα του Θεσσαλικού Πολιτισμού που ξεκινά από τα βάθη της προϊστορίας (πανάρχαια απολιθώματα ζώων, επιλογή αντικειμένων του σπουδαίου νεολιθικού πολιτισμού) και καλύπτει μια μεγάλη χρονική περίοδο ως τα μεταβυζαντινά χρόνια.

Στη διδακτική επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους.

Το 6ο γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί θερμά την 110 Πτέρυγα Μάχης, τη Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα και το Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισαςγια τη φιλοξενία τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020