Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Διευκρινίσεις – απαντήσεις από τον Δήμο Τρικκαίων για τη διαδικασία καταγραφής ζημιών

ΤΟΠΙΚΑ09.09.2023 | 11:19 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό των πληγέντων. Σε αυτή τη φάση κυριαρχεί η καταγραφή των ζημιών. Η σχετική πλατφόρμα υποβολής αιτήματος λειτουργεί ΕΔΩ
Βάσει ερωτημάτων πολιτών στον Δήμο Τρικκαίων για την καταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία, διευκρινίζονται τα εξής:

  1. Οι ομάδες μηχανικών του Δήμου Τρικκαίων έχουν ξεκινήσει ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής την καταγραφή ζημιών
  2. Η καταγραφή αυτή περιλαμβάνει τα σχετικά με την πλημμύρα. Οι μηχανικοί έχουν εμπειρία και γνώση για να περιγράψουν το ύψος του νερού και τις συνέπειές του.
  3. Ο καθαρισμός των εσωτερικών χώρων μπορεί να προχωρήσει, ανεξαρτήτως του χρόνου έλευσης της ομάδας μηχανικών.
  4. Δεύτερη ομάδα αρμόδιων, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, θα καταγράψει τα σχετικά με την οικοσκευή ή τον εξοπλισμό επιχειρήσεων.
  5. Λόγω μεγάλου αριθμού πληγέντων και επειδή είναι φύσει αδύνατον να παραμείνουν η οικοσκευή ή ο εξοπλισμός σε κοινή θέα ή σε κλειστό χώρο, είναι ευκολότερη η καταγραφή τους με οπτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο). Εάν είναι δυνατόν, τα κατεστραμμένα αντικείμενα θα μπορούσαν να παραμείνουν σε κάποιον χώρο επιλογής των πολιτών.

Σχετική ενημέρωση θα δίνεται και από τη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Πολίτη, το “20000”. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων διαθέτει τις τηλεφωνικές γραμμές, αλλά επειδή είναι τεράστιος ο αριθμός των τηλεφωνημάτων, παρακαλούνται οι πολίτες να επιδεικνύουν σχετική υπομονή.

Από το γραφείο Τύπου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης