Παρασκευή 08.12.2023 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Διευκρινήσεις για ταυτότητες και κτηματολόγιο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ23.10.2023 | 5:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νέες λεπτομέρειες για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου, τις νέες ταυτότητες και τον προσωπικό αριθμό έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπαστεργίου προανήγγειλε πως μέσα το 2024 θα έρθει μία νέα μορφή ψηφιακής υπογραφής και αυθεντικοποίησης στο Δημόσιο.

«Επιμένουμε στο να βρούμε έναν τρόπο το ψηφιακό αντίγραφο που θα έρθει στο Κτηματολόγιο να είναι με μία συγκεκριμένη μορφή και όχι ένα σκαναρισμένο αντίγραφο που θα μας προκαλεί πρόβλημα στην επεξεργασία του. Ζητάμε πλέον να έχουν μία δομημένη μορφή, οι χειρόγραφες παραπομπές δεν είναι εύκολο να διαβαστούν. Δεν είναι λογικό να καθυστερούμε μήνες για να δώσουμε τα πιστοποιητικά», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η βοήθεια των συμβολαιογράφων στα ψηφιακά συμβόλαια θα «λύσει» τα χέρια τους.

Αναφερόμενος στον προσωπικό αριθμό, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε πως θα εκδοθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο και δεν θα χρειάζεται να κοινοποιηθεί πουθενά ο νέος αριθμός ταυτότητας. «Όποιος βγάλει τώρα ταυτότητα θα πρέπει να ξαναπάει στην αστυνομία για να πάρει προσωπικό αριθμό», σημείωσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης