Τετάρτη 30.11.2022 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Διερευνητική η πρώτη ημέρα των εκπτώσεων

ΤΟΠΙΚΑ10.07.2018 | 12:10 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας οι θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Και παρόλο που στις βιτρίνες των καταστημάτων φιγουράρουν τα πρώτα ποσοστά των εκπτώσεων που φτάνουν μέχρι και 70%, σε πολλά εμπορικά οι καταναλωτές με δυσκολία έβαζαν πρώτη μέρα των εκπτώσεων το χέρι στην τσέπη.

Εξάλλου αρκετοί έμποροι, που έχουν την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, δεν περιμένουν μεγάλα «θαύματα» από την περίοδο αυτή, που πλέον δεν αποτελεί σημαντική «ανάσα» για τα ταμεία τους.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών, που είναι μισθοσυντήρητοι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να διαθέσουν τέτοιο μέρος των εισοδημάτων τους σε καταναλωτικές αγορές που απαιτείται για την αναθέρμανση της αγοράς δεν αλλάζει ούτε την περίοδο των εκπτώσεων, όσο ελκυστικές κι αν είναι οι μειώσεις τιμών στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν οι έμποροι.

Κατά την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων η κίνηση των καταναλωτών ήταν διερευνητική και αποσκοπούσε μόνο στη σύγκριση τιμών και ειδών, κυρίως ένδυσης και υπόδησης.

Ούτως ή άλλως πάντως οι πρώτες ημέρες των εκπτώσεων είναι διερευνητικού χαρακτήρα για τους καταναλωτές, που συγκρίνουν τιμές και ποιότητες ειδών, κυρίως ένδυσης και υπόδησης, πριν προχωρήσουν στις αγορές τους.

Καταστηματάρχης σημείωνε πως σαφή εικόνα της κίνησης στην τοπική αγορά την περίοδο των εκπτώσεων θα διαμορφωθεί μετά το πρώτο 15νθημερο, δηλαδή στις αρχές του επόμενου μήνα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας αναφερόμενος στην κίνηση κατά την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων, σημείωσε πως οι καταναλωτές προχώρησαν σε έρευνα αγοράς κάτι ανάλογο που συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ελπίδα του για αναζωογόνηση της αγοράς το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς στα τοπικά καταστήματα υπάρχει επάρκεια ειδών σε προσιτές τιμές και σε ποιότητα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης