Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Διεθνής Ημέρα της Γης» στο εργαστήριο ζωγραφικής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ21.03.2023 | 6:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο ζωγραφικής με θέμα τη «Διεθνή Ημέρα της Γης», που καθιερώθηκε το 1970 με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Σαν Φρανσίσκο για να γιορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη. Με αφορμή το βιβλίο του αγαπημένου συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου: “«Σπίτι όλων μας η Γη» φωνάζει ο Μπουλουμπίνος παντού να ακουστεί!”, οι μικροί καλλιτέχνες έμαθαν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Στη συνέχεια, πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά και έδωσαν με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα για ένα υγιές μέλλον του πλανήτη μας.

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου και 22 Απριλίου σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η γιορτή στις 20 Μαρτίου επικεντρώνεται στην συλλογικότητα και στην ειρήνη στην Γη, ενώ η γιορτή στις 22 Απριλίου, έχει ως κύριο θέμα την ενημέρωση του κόσμου για τα προβλήματα του Πλανήτη.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης