Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Διευρυμένη συμμετοχή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΠΙΚΑ14.10.2019 | 5:03 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στα Τρίκαλα βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καθώς και ο κ. Δημήτρης Βίτσας, ανοίγοντας έναν κύκλο πολιτικών εκδηλώσεων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή, τον πρώτο μετά τις εθνικές εκλογές.

Το κοινό της εκδήλωσης ήταν διευρυμένο, αντίστοιχο βέβαια και της προσπάθειας που ξεκίνησε από τις δημοτικές εκλογές ακόμη και που φαίνεται ότι κερδίζει σημαντικά έδαφος όσο χαράσσεται η αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε η κα Ξενογιαννακοπούλου, μεταξύ άλλων στην ομιλία της « Το 31,5% που έδωσε ο ελληνικός λαός στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα σημαντικό ποσοστό, κάτω από μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη, και σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Επίσης έδωσε την εντολή να προχωρήσουμε μπροστά, μέσα από μια πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση, μέσα από μια μεγάλη διεύρυνση προς τον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο, προς όλες τις προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βάλει πλάτη. Ήρθε η ώρα, όπως είπαμε στη διακήρυξή μας, να εμπιστευτούμε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν».

Από την πλευρά του ο κ. Βίτσας, αναφέρθηκε τόσο στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα διακυβέρνησης όσο και στην οργανωτική ανασυγκρότηση που επιχειρείται και αποτελεί ένα καίριο στοίχημα σήμερα.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, μετά το πρώτο εξάμηνο ένα πράγμα κυριαρχούσε στο μυαλό μας. Ότι το βασικό ζήτημα για τη χώρα και την κοινωνία είναι να βγούμε από τα μνημόνια. Να βγούμε από τις χειροπέδες και τα χέρια πίσω από την πλάτη». Αυτά τόνισε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, προσθέτοντας πως «αυτό πρέπει να γίνει κρατώντας την κοινωνία όρθια». Και πραγματικά τον Αύγουστο του 2018, εξήγησε ο κ. Βίτσας «τελείωσε η μνημονιακή περίοδος, δεν τελείωσε πλήρως η κρίση, αλλά συγχρόνως τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας είχαν πάρει και βαθιές ανάσες».

Στη συνέχεια ο κ. Βίτσας, σημείωσε πως «ούτε εμείς θέλαμε να αυξήσουμε μια σειρά φόρων, ούτε εμείς θέλαμε να περιορίσουμε ορισμένα πράγματα που δημιουργούσαν ένα μικρότερο εισόδημα, αλλά αν δεν το κάναμε η χώρα θα ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία», τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε «άλλαξε το τοπίο, όχι μόνο το πολιτικό τοπίο στα Βαλκάνια, τη διαδικασία της ειρήνης, αλλά αλλάζει και το οικονομικό τοπίο στα Βαλκάνια. Έχω την αίσθηση ότι αυτή η πορεία προς τα μπροστά, αυτή η πορεία πλέον για μια Ελλάδα που θα μπορεί να στέκεται όρθια και να παίζει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην Ευρώπη, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να την ανακόψει».

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Βίτσας έκανε στον αναπτυξιακό νόμο, λέγοντας πως «είναι μία από τα ίδια ενός αναπτυξιακού νόμου που θα μπορούσε να είχε κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή, το 2008».

Τέλος, αναφέρθηκε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για διάχυση του έργου και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε χωριό, σε κάθε κωμόπολη, με παράλληλη συγκρότηση της αντίστοιχης οργάνωσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης