Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Διευρύνθηκαν οι ανισότητες στην αγορά εργασίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ28.11.2020 | 2:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παρά τη συνεχή στήριξη που παρείχαν οι κυβερνήσεις για να αποτρέψουν τις μαζικές απολύσεις και την εκτίναξη της ανεργίας, η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιδεινώσει το χάσμα που χωρίζει τους εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης από εκείνους με χαμηλή εξειδίκευση. Ο λόγος για τις δέσμες μέτρων στήριξης της οικονομίας που περιλαμβάνουν προγράμματα επιδότησης των μισθών περίπου 50 εκατ. εργαζομένων. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, η αγορά εργασίας στην Ευρώπη έχει θωρακιστεί ικανοποιητικά και προστατεύεται από το πλήγμα της πανδημίας εν μέρει λόγω των δημοσιονομικών μέτρων και εν μέρει λόγω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Μάλιστα, κατά την Consensus Economics, όλα αυτά πήγαιναν ιδιαιτέρως καλά το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, όμως, εκδηλώθηκε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και αναθέρμανε την ανησυχία για την αγορά εργασίας.

Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat φέρουν την απασχόληση στην Ευρωζώνη να έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 1% το τρίτο τρίμηνο του έτους, που σημαίνει πως οι περισσότεροι από όσους απολύθηκαν ή ανεστάλη προσωρινά η σύμβασή τους είτε επέστρεψαν στην εργασία τους είτε προσελήφθησαν αλλού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης