Πέμπτη 11.08.2022 | Εορτάζουν: Εύπλους, Εύπλος, Εύπλοος

Διέξοδος τα ΙΕΚ για πολλούς Τρικαλινούς μαθητές

ΤΟΠΙΚΑ03.06.2019 | 6:08 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Αρχίζουν σε λίγο καιρό οι δυσκολότερες στιγμές στη ζωή πολλών νέων ανθρώπων οι οποίοι τελειώνοντας τη δευτεροβάθμια, μπαίνουν στη μάχη των πανελληνίων. Όλοι οι μαθητές ζουν με την αγωνία αν θα τα καταφέρουν με τις εξετάσεις και αν θα μπορέσουν να εισαχθούν σε κάποιο ίδρυμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Όμως, η τύχη δεν θα είναι ευνοϊκή για όλους αλλά και όλοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι τα πανεπιστήμια.

Άλλωστε, τόσο τα παιδιά αλλά πολύ περισσότερο οι γονείς θα πρέπει ν’ αποδεχτούν ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που μπορεί ν’ ακολουθήσει ένας νέος και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία και γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.

Μια τέτοια επιλογή είναι οι σπουδές στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), τα οποία τα τελευταία χρόνια επιλέγουν όλο και περισσότεροι νέοι καθώς οι ειδικότητες που προσφέρουν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, ενώ η δημοφιλία των ειδικοτήτων διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας.

Η εξειδίκευση που προσφέρουν οι σπουδές στα ΙΕΚ δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να έχουν μεγαλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης καθώς η αγορά θέλει άτομα που έχουν αποκτήσει εξειδίκευση σε κάποιον τομέα. Ήδη η αναζήτηση, έχει αρχίσει για αρκετούς μαθητές που βλέπουν μια προοπτική σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι νέοι που επιθυμούν να καταρτιστούν σε κάποια από τις ειδικότητες που προσφέρονται στα ΙΕΚ, είναι απαραίτητο να ενημερώνονται έγκυρα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των προσφερόμενων ειδικοτήτων και για τις επιλογές που θα τους παρέχει το δίπλωμά τους ως προς την εύρεση εργασίας. Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ στην περιοχή μας, προσφέρουν σύγχρονες και πρωτότυπες ειδικότητες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης