Τετάρτη 25.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Διήμερη γιορτή Βιβλίου διοργάνωσε το ΚΚΕ στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ30.12.2019 | 5:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε η διήμερη έκθεση βιβλίου που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ.

Η γιορτή βιβλίου περιλάμβανε έκθεση δεκάδων τίτλων λογοτεχνικού ,ιστορικού, πολιτικού περιεχομένου , καθώς και όλες τις νέες εκδόσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την γέννηση του Καρλ Μαρξ αλλά και στη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων.

Επίσης ιδιαίτερη θέση στην έκθεση είχε το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, της περιόδου 1918-1949.

Στο πλαίσιο της γιορτής βιβλίου έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Από τη μαχητική πείρα των Μπολσεβίκων» από την Γεωργία Καπέτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Όπως σημείωσε η ομιλήτρια “η έκδοση παρουσιάζει πολιτικά, ιδεολογικά αλλά και λιγότερο γνωστά πρακτικά ζητήματα της προετοιμασίας και της δράσης του κόμματος των μπολσεβίκων πριν και κατά τη διάρκεια της αστικής επανάστασης του 1905 και της Οκτωβριανής Επανάστασης το 1917 στη Ρωσία.”

Ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση για τα συμπεράσματα της περιόδου στο σήμερα και τονίστηκε οτι τα τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στη συλλογή κειμένων του Λένιν μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό ατσάλωμα του ΚΚΕ, έτσι ώστε να παίζει το ρόλο του ως επαναστατικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης