Πέμπτη 21.10.2021 | Εορτάζουν: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος

Διήμερη προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς σε κτηνοτροφική αποθήκη

ΤΟΠΙΚΑ28.09.2018 | 4:45 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Επί δύο μέρες συνεχίστηκε η προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς σε κτηνοτροφική αποθήκη στο Παλαιομονάστηρο του δήμου Πύλης. Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πύλη, τα Τρίκαλα αλλά και το γειτονικό Μουζάκι, αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν για φωτιά, έσπευσαν άμεσα λόγω της επικινδυνότητας των υλικών που περιείχε η αποθήκη.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία καταστρέφοντας τόνους άχυρο και τριφύλλι. Η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ και σήμερα, οι δυνάμεις παρέμειναν και συνέχισαν να καταβρέχουν μιας και ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης απειλούσε ακόμη. Να σημειωθεί, ότι σε παρακείμενο κτίριο ήταν η κτηνοτροφική μονάδα του ίδιου κτηνοτρόφου με εκατοντάδες ζώα, που ευτυχώς, δεν απειλήθηκε από τις φλόγες χάρη στην άμεση παρέμβαση.

Η ζημιά ωστόσο ήταν αρκετά σημαντική για τον κτηνοτρόφο, δεδομένου ότι κάηκαν 300 δέματα τριφυλλιού και 1200 δέματα άχυρου. Το προανακριτικό έργο για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, έχει αναλάβει το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα του Π.Κ. Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop