Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Διήμερο δράσεων για τον θηλασμό

ΤΟΠΙΚΑ17.10.2018 | 4:28 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας, με σύνθημα «Θηλασμός, θεμέλιο ζωής»! Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί ο Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, ώστε να έρθει σε επαφή η κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού και να αναδειχθεί πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι μα και συνάμα διακριτική! Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, βοηθιούνται οι μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους, ώστε να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας – παιδιού.  Άλλωστε ένα μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει ΚΑΙ τα τρία.

Όπως αναφέρουν από την πλευρά τους οι ομάδες διοργανωτές, «Σ’ έναν κόσμο γεμάτο ανισότητα, κρίσεις και φτώχεια, ο θηλασμός είναι το θεμέλιο για μια δια βίου καλή υγεία για τις μητέρες και τα μωρά. Ο θηλασμός αποτρέπει την πείνα και τον υποσιτισμό σε όλες του τις μορφές και εξασφαλίζει επισιτιστική ασφάλεια για τα μωρά, ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα, ο θηλασμός είναι ένας χαμηλού κόστους τρόπος θρέψης των παιδιών και συμβάλλει στη μείωση της φτώχειας. Όλοι έχουμε ένα σημαντικό ρόλο να παίξουμε για την εξασφάλιση της εξέλιξης και επιβίωσης των παιδιών σε όλο τον κόσμο».

Το πρόγραμμα :

  • Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 & ώρα 18:00-20:00

Ομαδική βιωματική δράση για θηλάζουσες & νέες μητέρες.

«Θηλασμός, θεμέλιο ζωής. Θεμελιώνοντας την υγεία, τη συναισθηματική σχέση και τη διατροφή της μητέρας και του βρέφους».

Υλοποίηση βιωματικής δράσης:

  • Φανή Τζίκα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas.
  • Μαρία Έλλη Καστρίκα, Μαία Msc(can), υποψήφια IBLCE.
  • Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Msc Διατροφής & Άσκησης.

Χώρος διεξαγωγής: Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (στο ισόγειο των Παλαιών Φυλακών Τρικάλων)

  • Κυριακή 4 Νοεμβρίου 201

9ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

11:00 Προσέλευση

12:00 Καταμέτρηση

14:00 Λήξη

Χώρος διεξαγωγής: Προαύλιος χώρος Κέντρου Έρευνας-Μουσείου Τσιτσάνη

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης