Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Διήμερο φεστιβάλ κοινωνικής αλληλεγγύης

ΤΟΠΙΚΑ11.11.2022 | 4:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ξεκινά το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2002 το διήμερο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Ορχηστρών και Χορωδιών για την Κοινωνική Αλληλεγγύη στα Τρίκαλα.

Με άφορη τα 125 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας της ιστορικής Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, πραγματοποιείται το εν λόγω φεστιβάλ το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022 από τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και με την υποστήριξη των φιλανθρωπικών σωματείων «Αγία Βαρβάρα» και «Φίλες της Αγάπης».

Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, θα δοθεί μεγάλη συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης». Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα δοθούν  δύο μικρές συναυλίες, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της πόλης των Τρικάλων και στο Γηροκομείο της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, στα Μεγάλα Καλύβια του Δήμου Τρικκαίων.

Τα μουσικά σύνολα που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό: το να ενισχυθούν με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων και τα συσσίτια του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης, ώστε να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες. Για τον λόγο αυτόν, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά συστήνεται η προσφορά τροφίμων για τις δύο αυτές δομές.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν:

-Η περίφημη μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας, βραβευμένη με το Τιμητικό Βραβείο Γραμμάτων & Καλών Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών το 2018.

-Η μοναδική αμιγής ορχήστρα σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης Θεσσαλονίκης

-Το κιθαριστικό ντουέτο της Αλεξάνδρας Χριστοδήμου με καταγωγή από τα Τρίκαλα  και του συζύγου της Γιάννη Πετρίδη.

-Η Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές – Voci Intonate»

-Χορωδία Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης

-Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων με έτος ίδρυσης το 1896, έτος διεξαγωγής των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έχει συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μέχρι και σήμερα.

-Θα εμφανισθεί το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα Τρικάλων

Την παρουσίαση θα κάνει η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης