Τρίτη 28.06.2022 | Εορτάζουν: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός

Δίκαιη λύση σε περίπτωση οριστικής διακοπής

ΑΘΛΗΤΙΚΑ10.05.2020 | 12:03 μμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

‘Οσο περνούν οι ημέρες ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συνέχισης των πρωταθλημάτων τόσο της SL2 όσο και της FL

To έχουμε ξαναγράψει ότι πολύ δύσκολα θα παρθεί κάποια τελεσίδικη απόφαση πριν τα τέλη Μαίου, με αποτέλεσμα οι ομάδες να βρίσκονται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα.

Στη SL2 αποφάσισαν να ξεκινήσουν προπονήσεις ενώ στην FL απλά περιμένουν τις εξελίξεις , μετρώντας την οικονομική ζημιά από όλο αυτό το σκηνικό.

Από τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας δε φαίνεται ότι επιθυμούν συνέχιση του πρωταθλήματος, σε περίπτωση που επέλθει “ξαφνικός θάνατος” θα πρέπει όσον αφορά την επόμενη ημέρα να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και σε περίπτωση που αποφασιστεί αναδιάρθρωση, αυτή να γίνει σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης προς όλες τις ομάδες.

Για παράδειγμα, εάν αποφασιστεί τελικά η αύξηση των ομάδων της SL2, η κατηγορία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα από 12 να πάει σε 14 ομάδες, αλλά όχι παραπάνω.

Γιατί πολύ απλά όσες ομάδες προβιβαστούν από τη FL δαπάνησαν φέτος πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά για τα δεδομένα της κατηγορίας και δε θα μπορούσαν να παίζουν τη νέα σεζόν με συλλόγους που έριξαν  πολύ λιγότερα χρήματα. Αυτό σε σχέση με το σχέδιο των δύο ομίλων από 14 ομάδες,που επεξεργάζονται και προτείνουν κάποιοι, το οποίο δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς δε θα το δεχτούν ούτε οι ομάδες της SL2, αλλά ούτε και όσες ανεβούν από την FL.

Kαι εννοείται ότι δε γίνεται σε καμία περίπτωση τα πρωταθλήματα να θεωρηθούν ως μη γενόμενα, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πάνε στράφι οι προσπάθειες και τα χρήματα που έριξαν όλοι οι σύλλογοι φέτος σε καιρούς δύσκολους οικονομικά και προφανώς αρκετοί από αυτούς τη νέα σεζόν δε θα μπουν στη διαδικασία να το ξανακάνουν την επόμενη χρονιά.

Η πρόταση του Ηλία Αιβάζογλου από την άλλη, την οποία ο ίδιος και το επιτελείο του επεξεργάζονται και αναμένεται σύντομα να την παρουσιάσουν στις ομάδες της SL2 και της FL, περιέχει πολλά σημεία, που αν ισχύσουν θα λύσουν τα χέρια των παραγόντων , δίνοντάς τους κάποια σίγουρα έσοδα και ταυτόχρονα μειώνοντας τα πάγια έξοδα.

‘Εχει ενδιαφέρον να δούμε την απήχηση που θα έχει η συγκεκριμένη πρόταση , που και στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης και των ομάδων που θα απαρτίζουν τις επαγγελματικές κατηγορίες βρίσκει πολλούς να συμφωνούν μαζί του.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης