Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δήμαρχος Φαρκαδόνας: «Βιώνουμε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση»

ΤΟΠΙΚΑ23.05.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνέντευξη στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ παραχώρησε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν τα αδιέξοδα μετά τον DANIEL στην περιοχή.

Η πολιτεία πρέπει να υλοποιήσει άμεσα, νομοθεσία αλλά και διαδικασίες, που θα κάνουν τις ροές των αποζημιώσεων τόσο κατευθείαν στους πολίτες όσο και στους Δήμους, γρηγορότερη, λέει ο Σπύρος Αγνάντης, δήμαρχος Φαρκαδόνας, μιας περιοχής που επλήγη περισσότερο από το ισοπεδωτικό πέρασμα του Daniel.

Ο κ. Αγναντής με τη συνέντευξή του στα ΝΕΑ επιχειρεί να αναδείξει τα αδιέξοδα της περιοχής ζητώντας ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων.

Σχεδόν εννέα μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Daniel, οι περιοχές του δήμου έχουν…ορθοποδήσει;

Ο Δήμος Φαρκαδόνας επλήγη περισσότερο από τις περιοχές του καταστροφικού περάσματος του φαινομένου «Daniel», διότι το νερό έμεινε μέρες και σε μερικές περιπτώσεις έως και μήνες. Καταλαβαίνετε ότι είναι αρκετά δύσκολο μια περιοχή να ορθοποδήσει έστω και μερικώς μετά από μια τέτοια καταστροφή. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να απαλύνουμε όσο μπορούμε την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε και τα επίσης λιγοστά χρήματα. Μόνο όσοι έζησαν τις ημέρες της καταστροφής στις περιοχές μας, θα καταλάβουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε για τη ζημιά που έχουμε υποστεί. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θίξω και το θέμα της διαδικασίας των χρηματοδοτήσεων μετά από τέτοιες επείγουσες και έκτακτες ανάγκες. Νομίζω ότι η πολιτεία πρέπει να υλοποιήσει άμεσα, νομοθεσία αλλά και διαδικασίες, που θα κάνουν τις ροές των αποζημιώσεων τόσο κατευθείαν στους πολίτες όσο και στους Δήμους, γρηγορότερη. Άλλωστε το παράδειγμα του «COVID» μας απέδειξε ότι όταν υπάρχει ανάγκη και θέληση όλα μπορούν να γίνουν.

Τι βγήκε από την πρόσφατη συνάντησή σας με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο;

Μετά την συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο, αποδείχτηκε η αμοιβαία συνεργασία που δημιουργήθηκε μετά από τις συναντήσεις μας και με την ηγεσία του Υπουργείου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου αλλά και η «Κίνηση πολιτών Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας» η οποία έθεσε από την πλευρά της πλήθος αιτημάτων. Τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα μείζοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν μήνες τώρα τους δημότες μας και διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων όσο αφορά την άμεση λύση στα προβλήματά τους. Οι υποσχέσεις που πήραμε από τον κ. Τριαντόπουλο μας κάνει να νιώθουμε αισιοδοξία και ευελπιστούμε στην συνέχεια αυτής της προσπάθειας και της άμεσης βοήθειας στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας.

Τα σημαντικότερα έργα

Ποια έργα έχουν σηματοδοτήσει το πρώτο εξάμηνο της νέας δημοτικής Αρχής;

Το πρώτο εξάμηνο της νέας μας Δημοτικής Αρχής, μας βρήκε όλους και αιρετούς αλλά και υπαλλήλους, να προσπαθούμε για την όσο μπορούμε άμεση βοήθεια στους πλημμυροπαθείς μας συμπολίτες αλλά και τους εργολάβους και προμηθευτές που ασχολήθηκαν με τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του καιρικού φαινομένου «Daniel». Τα έργα τα οποία έγιναν είναι η απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών έξω από τα σπίτια των συμπολιτών μας, η καταστροφή και μεταφορά τους σε κατάλληλους χώρους, η προσωρινή αποκατάσταση του δημοτικού, αγροτικού και δασικού οδικού δικτύου, η προσωρινή αποκατάσταση των αναχωμάτων που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Τέλος σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους απλούς πολίτες που βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις ειδικά τις πρώτες μέρες της καταστροφής και τους υπαλλήλους του Δήμου μας που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης