Σάββατο 28.11.2020 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων: Παρεμβάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων

ΤΟΠΙΚΑ06.05.2020 | 4:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για τα μέτρα που λαμβάνουν για την επαναλειτουργία των σχολείων ενημερώνουν οι Δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δ. Τρικκαίων «Όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την επαναλειτουργία των σχολείων, λαμβάνει ο Δήμος Τρικκαίων.
Το πρώτο μέτρο, είναι η διανομή αντισηπτικών στις σχολικές μονάδες, με έμφαση στα Λύκεια, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου θα υποδεχθούν μαθητές/τριες της Γ τάξης του Λυκείου.
Η διανομή ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 και στα αντισηπτικά που είχε ήδη εξασφαλίσει η Σχολική Επιτροπή του Δήμου, προστέθηκαν όσα απέστειλε το υπουργείο Παιδείας. Ετσι, διαπιστώνεται ότι υπάρχει επάρκεια και κάθε αίθουσα θα διαθέτει το δικό της αντισηπτικό.
Το δεύτερο μέτρο, οι καθαρισμοί των αύλειων χώρων, πάλι με πρώτα τα Λύκεια.
Το τρίτο μέτρο,  η καθαριότητα στο εσωτερικό των διδακτηρίων, όπου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αρχικώς, κάθε σχολική μονάδα φροντίζει για τη χωρική ανακατανομή των μαθητών/τριών, βάσει της απόφασης του υπουργείου Παιδείας. Στη συνέχεια, όπως συναποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δήμαρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και της ΕΕ της ΚΕΔΕ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα γίνεται συνεχής καθαρισμός των αιθουσών και των χώρων του σχολείου.
Οι καθαρίστριες ενισχύονται με τις συναδέλφισσές τους από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ δημιουργούνται δύο βάρδιες για καθαριότητα των σχολείων. Η πρώτη αναλαμβάνει καθήκοντα από την έναρξη του ωραρίου και στη διάρκεια των μαθημάτων και η δεύτερη, με το πέρας του ωραρίου.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η κινητοποίηση του Δήμου Τρικκαίων, για την ασφάλεια όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Τα μέτρα, συνέχισε, λαμβάνονται στη βάση της συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και, βεβαίως, σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιτροπής που διαχειρίζεται την πανδημία στη χώρα μας.

 

Στον Δ. Μετεώρων

Σε όλα τα απαραίτητα μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης έχει προχωρήσει ο Δήμος Μετεώρων τις τελευταίες ημέρες στις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις γίνονται προκειμένου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου αρχικά και εκ των υστέρων οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων των Γυμνασίων και του Λυκείων, να επανέλθουν στις μαθητικές αίθουσες, όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Παδείας, φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη των επιστημόνων.

Στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας και στο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας έγινε η καθαριότητα και απολύμανση, ενώ θα τοποθετηθούν και αντισηπτικά υγρά στους χώρους διδασκαλίας, που θα χρησιμοποιούν οι μαθητές.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.κ Τσίκαρης και Θώμος σε δηλώσεις τους, τόνισαν πως είναι σημαντική η παρέμβαση του Δήμου Μετεώρων, καθώς οι σχολικές αίθουσες πρέπει να είναι πανέτοιμες από την ερχόμενη Δευτέρα για να δεχθούν τους μαθητές, αλλά και τις παραπάνω εβδομάδες όταν θα επιστρέψουν και οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων. Όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του υπουργείου και του ΕΟΔΥ.

Ήδη, Υπουργείο Παιδείας και ΕΟΔΥ απέστειλαν οδηγίες στα σχολεία για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών.

Οι οδηγίες αναφέρουν χαρακτηριστικά:

– Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους μαθητές σας

– Ενημερώστε τα παιδιά να μείνουν σπίτι αν νιώθουν άρρωστα.

– Εκπαιδεύστε τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ή να τα απολυμαίνουν με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα μετά από κάθε διάλειμμα και ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

– Βοηθήστε τα παιδιά να συμμετέχουν στον συχνό καθαρισμό των επιφανειών και των αντικειμένων μέσα στην τάξη (π.χ. θρανία, τσάντες, βιβλία κλπ).

– Ενημερώστε τα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους αντικείμενα (π.χ. στυλό, βιβλία, κινητά τηλέφωνα, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ).

– Παρακολουθήστε καθημερινά τον αριθμό των μαθητών που λείπουν και ενημερώστε τον διευθυντή του σχολείου σε περίπτωση που ο αριθμός των απόντων μαθητών αυξάνεται.

– Αφιερώστε χρόνο για να ενημερώσετε τους μαθητές σας για τον ιό αλλά και για να τους ενθαρρύνετε να μιλήσουν για τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με τον ιό.

– Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

– Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 210 5212058

– Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop