Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Δίμηνες προσλήψεις στο Δήμο Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ20.06.2019 | 6:19 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε πρόσληψη εργαζόμενων δίμηνης σύμβασης προχωρά ο δήμος Πύλης για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν λόγω των καλοκαιρινών μηνών. Όπως αναρτήθηκε στο Διαύγεια μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα προσληφθούν 10 εργαζόμενοι, 8 Υ.Ε. γενικών καθηκόντων και δύο οδηγοί Δ.Ε. .

Όπως αναφέρουν οι υπογράφοντες, «Επειδή για την κάλυψη αναγκών σε θέματα πολιτικής προστασίας, λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, δεν επαρκεί το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό του Δήμου κρίνεται αναγκαία και προτείνεται η πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας των παρακάτω κλάδων και ειδικοτήτων: δύο (2) οδηγών φορτηγών ΔΕ,  οκτώ (8) εργατών γενικών καθηκόντων ΥΕ. Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Πύλης περιλαμβάνει 43 Τοπικές Κοινότητες και είναι κατ’ εξοχήν ορεινός με εκτεταμένες δασικές εκτάσεις. Λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων πρόληψης για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών. Για το λόγο αυτό κρίνεται επιτακτική και επιβεβλημένη η ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού δίμηνης χρονικής διάρκειας για την αντιμετώπιση  κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών σε θέματα πολιτικής προστασίας (πυροπροστασίας) επειδή το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών αυτών και ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος ειδικά μετά και την εκδήλωση των περιστατικών πυρκαγιάς που έλαβαν χώρο σε περιαστικές περιοχές του Δήμου κατά την εαρινή περίοδο. Γι’ αυτούς τους λόγους κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση και πρέπει αφού αποφανθούμε για το κατεπείγον των θεμάτων να αποφασίσουμε σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του  την εισήγηση του προέδρου,  τις διατάξεις των παρ. 5 και 7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». Εγκρίνει ομόφωνα το κατεπείγον των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και την περαιτέρω συζήτησή τους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ναι μεν υπάρχει περιορισμός σε ότι αφορά το θέμα των προσλήψεων μέχρι τις εθνικές εκλογές, ωστόσο, το έκτακτο της περίπτωσης, φαίνεται να έχει προβλεφθεί από σχετικές διατάξεις, ώστε να μην υπάρχουν και δυσάρεστες συνέπειες από την έλλειψη προσωπικού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης