Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Δημιουργείται χώρος αναψυχής από τον Δήμο Τρικκαίων στο Καλονέρι

ΤΟΠΙΚΑ22.06.2018 | 7:36 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Μια σημαντική παρέμβαση παίρνει σάρκα και οστά στο Καλονέρι. Πιο συγκεκριμένα ο δήμος Τρικκαίων δημιουργεί χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών. Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή,  για χώρο στην ευρύτερη δασική περιοχή του παρεκκλησίου των Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, που με έκταση σχεδόν 7 στρεμμάτων, θα βελτιώσει το οικιστικό περιβάλλον, αναβαθμίζοντας, ταυτοχρόνως, την ποιότητα ζωής των κάτοικων. Το έργο έχει ως τίτλο «δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής και αθλοπαιδιών στη δασική περιοχή του παρεκκλησίου Απόστολων Πέτρου & Παύλου στον οικισμό Καλονερίου της Τ.Κ. Μεγάρχης».

Με προϋπολογισμό 69.000 €, το συγκεκριμένο έργο εγκρίθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου του μηνός από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Οι εργασίες

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν, αφορούν σε φυτοκομικές εργασίες και εργασίες εξωραϊσμού του χώρου. Για παράδειγμα, θα γίνει εμπλουτισμός του πρασίνου της περιοχής, θα τοποθετηθούν κιόσκι ανάπαυσης, τραπεζόπαγκοι, ξύλινα παγκάκια και θα κατασκευαστεί πέτρινη βρύση. Επίσης, θα τοποθετηθούν ξύλινοι κάδοι απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες στην είσοδο του χώρου αναψυχής και σε κομβικά σημεία του.

Ένα χωμάτινο  μονοπάτι, εγκιβωτισμένο με ξύλινους πασσάλους, θα οδηγεί τους αθλούμενους από τα όρια του οικισμού στον χώρο των γηπέδων και του παρεκκλησίου.

Στον χώρο των αθλοπαιδιών θα  κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ και γήπεδο τένις, με χωμάτινο δάπεδο. Επίσης, με μεταλλική περίφραξη δίνεται έμφαση στην ασφάλεια των επισκεπτών και των αθλούμενων προς τις πλευρές που έχουν απότομο πρανές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης