Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Δημήτρης Παπαστεργίου: υπάρχει πολιτικό κίνητρο από την κ. Κάκλα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ07.03.2019 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο εναντίον του από τη Διευθύντρια Βθμιας Εκπαίδευσης Βάσω Κάκλα σχολίασε σε σημερινή του συνέντευξη στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Αυτό που είπαμε στα σχολεία για τα κιτ ρομποτικής ήταν το απλό και αυτονόητο, αν δεν τα χρησιμοποιείτε να τα δώσουμε σε άλλα σχολεία όπου ίσως να αξιοποιηθούν. Κατά την άποψη μου, με πολιτικά κίνητρα χρησιμοποιήθηκε εναντίον μου αυτό το γεγονός από τη Διευθύντρια Β θμιας Εκπαίδευσης. Προκύπτει λοιπόν ότι ορθά ο νόμος προβλέπει ασυμβίβαστο ανάμεσα στους δυο ρόλους, του δημοτικού συμβούλου και του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Το ότι η κ. Κάκλα είναι αυτή τη στιγμή δημοτική σύμβουλος είναι γιατί είμαστε αρκετά ανώτεροι και εμείς και άλλοι ώστε να μην της κάνουμε ένσταση επί της εκλογής της. Και διαπιστώνω ότι αυτή μας η ανωτερότητα εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Με κανέναν άλλο Διευθυντή Εκπαίδευσης δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, δυστυχώς όμως τελευταία με τη Βθμια προκύψαν ζητήματα. Ενώ ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται και αλληλεπιδρά με συλλόγους, επιμελητήριο κλπ, δυστυχώς δεν βλέπουμε το ίδιο από τη Διεύθυνση της Βθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει επιλέξει έναν περίεργο δρόμο μοναχικής πορείας.

Για την απόφαση του ΣτΕ να μην χτιστεί νηπιαγωγείο στην Πλατεία Ειρήνης των Λαών λόγω προσφυγής κατοίκων, ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Από μια λεπτομέρεια του πολεοδομικού Νόμου του 1990, και λόγω της προσφυγής 4 κατοίκων  της περιοχής, χάθηκε για μικρά παιδιά η ευκαιρία να πάνε σε ένα ολοκαίνουργιο νηπιαγωγείο, το οποίο είχαμε εντάξει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Όπως φαίνεται δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πλέον γι αυτό, η ευθύνη ανήκει σε όσους το σταμάτησαν, και ο καθένας πλέον να βγάλει τα συμπεράσματα του.»

Την παρέμβαση του στα λεγόμενα του Δημάρχου έκανε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Χρηστος Λάππας:

« Τα όσα δηλώνει ο Δήμαρχος είναι αποκυήματα της φαντασίας του, στα όρια της κοινής συκοφαντίας και της ψευτιάς. Το εξήγησα από χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα σε αιρετό και Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αυτό που υπάρχει είναι κώλυμα εκλογιμότητας, ότι δηλαδή η κ. Κάκλα δεν μπορεί να ξαναείναι υποψήφια επειδή είναι ήδη αυτή τη στιγμή Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν θέλει ο ίδιος να τα καταλάβει, είναι ένα κακομαθημένο παιδί ο Δήμαρχος τελικά. Όταν θέλεις να επιβάλλεις στην αυτονομία των σχολείων τη δική σου άποψη επειδή τους έδωσες ένα κιτ, είσαι κακομαθημένος. Μια δωρεά δεν μπορεί να είναι υπό αίρεση.

Όσο για την απόφαση του ΣτΕ για το νηπιαγωγείο, εδώ και 500 χρόνια ο πάτερ Κοσμάς έλεγε γκρεμίστε εκκλησίες και φτιάξτε σχολεία. Φαίνεται ότι εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε 1 στρέμμα για να κάνουμε ένα καινούριο νηπιαγωγείο για να μην κόψουμε τον ‘αέρα’ κάποιων περιοίκων. Δεν υπάρχει καμιά κοινωνική ευαισθησία μπροστά στο μικροαστισμό κάποιων.»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης