Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Δ. Πύλης: Πάνω από 2 εκ. ευρώ απόθεμα για έργα

ΤΟΠΙΚΑ09.06.2018 | 5:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Όταν πριν μερικά χρόνια, η δημοτική αρχή του δήμου Πύλης, ανέλαβε σε μια δύσκολη περίοδο τα ινία του δήμου, και των οικονομικών του, ελάχιστοι ήταν εκίνοι που περίμεναν ότι σήμερα, το αποθεματικό και μόνο για έργα, θα ξεπερνούσε τα 2 εκ ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν είναι το μόνο που αναλογεί στο δήμο Πύλης. Εδώ και καιρό, ο δήμος στηρίζεται με κονδύλια και πόρους είτε για να αξιοποιηθούν σε νέες υποδομές, είτε για να αποκατασταθούν προβλήματα – που λόγω καιρικών συνθηκών κυρίως ήταν πολλά. Όπως για παράδειγμα οι 800.000 ευρώ περίπου που θα γινόταν χθες αποδεκτά από το δημοτικό συμβούλιο Πύλης.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, «Η οικονομική μας κατάσταση είναι αρκετά καλή ως δήμος. Πρέπει να δώσουμε τις ανάλογες προτεραιότητες ώστε να γίνουν έργα που να ωφελήσουν όλο το δήμο διαχρονικά». Αν και ο δήμαρχος δεν το έχει επιβεβαιώσει, λόγω του ότι είναι αρκετά νωρίς για να είναι κάτι ανακοινώσιμο. Μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού έργου περιλαμβάνονται κλειστό γήπεδο αλλά και κλειστή δημοτική αγορά. Κάτι που όμως βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο διερευνήσεων και μόνο.

Από την άλλη, σημαντικά έργα συνεχίζονται σε όλα τα χωριά του δήμου, αναπλάσεις πλατειών και δρόμων κοκ, ώστε στο τέλος της θητείας η δημοτική αρχή, αφού έχει τακτοποιήσει στο μεγαλύτερο βαθμό τα χρέη του και θεωρείται από τους καλοπληρωτές της τοπικής αυτοδιοίκησης, να παραδώσει ένα δήμο σύγχρονο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ