Κυριακή 09.05.2021 | Εορτάζουν: Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας

Δήμος Πύλης: Σε συνθήκες κατάψυξης από άκρη σε άκρη

ΤΟΠΙΚΑ08.01.2019 | 3:50 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Από τους πρώτους δήμους που ανακοίνωσαν, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ήταν ο δήμος Πύλης, διαπιστώνοντας ότι οι καιρικές συνθήκες, δεν ήταν οι κατάλληλες για να γίνουν μαθήματα στις σχολικές αίθουσες. Έτσι και την Τετάρτη, τα σχολεία του δήμου Πύλης μένουν κλειστά, με τους μαθητές να παρατείνουν την περίοδο της χειμερινής ανάπαυσης για λίγο ακόμη. Επίσης, και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Πολικές θερμοκρασίες

Ο δήμος Πύλης θυμίζει πραγματικά αλπικό τοπίο, ειδικά στα ορεινά του δήμου που το χιόνι παραμένει ακόμη αρκετό, και τις θερμοκρασίες να έχουν αγγίζει το ναδίρ του θερμομέτρου. Μόνο στο Περτούλι, τα θερμόμετρα έπεσαν στους -18 βαθμούς κελσίου με τα πάντα να έχουν παγώσει.

Πάγωσε και η λίμνη!

Πέρα από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του παγετού, το τοπίο σε όλο το δήμο Πύλης παραμένει μαγικό λόγω της χιονόπτωσης. Όπως στην περίπτωση της Λίμνης του Αγίου Βησσαρίωνα. Η λίμνη, λόγω των πολικών θερμοκρασιών τη βρήκε παγωμένη το ξημέρωμα, θέαμα ιδιαίτερα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της περιοχής.

Οι συνθήκες παγετού πάντως φαίνεται ότι συνεχίζουν για τα καλά στο νομό Τρικάλων παρά την όποια ηλιοφάνεια. Το θερμόμετρο δεν έχει ανεβεί πάνω από τον 1 βαθμό εδώ και μέρες, με τις προβλέψεις να μιλούν ακόμη και για -20 βαθμούς!

Για το λόγο αυτό, μέχρι να επανέλθει η θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, υπομονή και κυρίως προσοχή τόσο σε όσους κινούνται αλλά και στις κατοικίες και χώρους εργασίας, μιας και θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες του παγετού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop